Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 h
4-6 port

Ingredienser

  • 10 st mandelpotatisar
  • 1 ägg + 1 extra gula 
  • 1 dl mjöl
  • 100 g bacon
  • 75 g ädelost 
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Panering

  • 2 ägg 
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl panko ströbröd

Mandelpotatiskroketter med ädelost och bacon

Det här receptet passar att laga med:
Tärnat bacon

Gör så här:

    1. Koka potatisen mjuk. Ställ åt sidan och låt svalna.

    2. Lägg baconet i en torr, kall panna och sätt på medelvärme. Stek tills de blir gyllenbrunt. Låt rinna av på ett papper och hacka sedan i mindre bitar. 

    3. Skala och mosa potatisen ordentligt i en skål. Tillsätt ägg, mjöl, smulad ädelost, bacon, salt och peppar. 

    4. Rulla till bollar i önskad storlek. 

    5. Panera sedan först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Lägg på en tallrik. 

    6. Fritera bollarna 3-4 minuter eller tills dem blir gyllenbruna. 

    7. Doppa gärna i rosmarinmajonnäs. Blanda då bara hackad rosmarin med vanlig majonnäs och lite salt. 

Fler recept med Tärnat bacon

  • Raggmunk med knaperstekt bacon
    4 port
    Tärnat bacon
  • Högrevschili med kakao
    ca 6 port
    Högrev|Tärnat bacon

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA