Mandelpotatiskroketter med ädelost och bacon

1 h
4-6 port

Ingredienser

  • 10 st mandelpotatisar
  • 1 ägg + 1 extra gula 
  • 1 dl mjöl
  • 100 g bacon
  • 75 g ädelost 
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Panering

  • 2 ägg 
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl panko ströbröd

Gör så här

    1. Koka potatisen mjuk. Ställ åt sidan och låt svalna.

    2. Lägg baconet i en torr, kall panna och sätt på medelvärme. Stek tills de blir gyllenbrunt. Låt rinna av på ett papper och hacka sedan i mindre bitar. 

    3. Skala och mosa potatisen ordentligt i en skål. Tillsätt ägg, mjöl, smulad ädelost, bacon, salt och peppar. 

    4. Rulla till bollar i önskad storlek. 

    5. Panera sedan först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Lägg på en tallrik. 

    6. Fritera bollarna 3-4 minuter eller tills dem blir gyllenbruna. 

    7. Doppa gärna i rosmarinmajonnäs. Blanda då bara hackad rosmarin med vanlig majonnäs och lite salt. 

Fler recept med tärnat bacon

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!