Mandelpotatiskroketter med ädelost och bacon
1 h
4-6 port
Ingredienser
- 10 st mandelpotatisar
- 1 ägg + 1 extra gula
- 1 dl mjöl
- 100 g bacon
- 75 g ädelost
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Panering
- 2 ägg
- 2 dl mjöl
- 2 dl panko ströbröd
Gör så här
-
Koka potatisen mjuk. Ställ åt sidan och låt svalna.
-
Lägg baconet i en torr, kall panna och sätt på medelvärme. Stek tills de blir gyllenbrunt. Låt rinna av på ett papper och hacka sedan i mindre bitar.
-
Skala och mosa potatisen ordentligt i en skål. Tillsätt ägg, mjöl, smulad ädelost, bacon, salt och peppar.
-
Rulla till bollar i önskad storlek.
-
Panera sedan först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Lägg på en tallrik.
-
Fritera bollarna 3-4 minuter eller tills dem blir gyllenbruna.
-
Doppa gärna i rosmarinmajonnäs. Blanda då bara hackad rosmarin med vanlig majonnäs och lite salt.


