Brysselkålsallad

30 min
6 port

Ingredienser

  • 500 g färsk brysselkål
  • 50 g smör
  • 50 g hasselnötter
  • 1 apelsin
  • 50 g mögelost
  • 150 g tärnat bacon

Gör så här

  1. Dela brysselkålen på mitten och klyfta apelsinerna. 
  2. Stek baconet på medelvärme i en panna, när baconet fått gyllenbrun färg lägger du i brysselkålen, hasselnötterna och en klick smör. Stek på medelvärme tills brysselkålen fått fin färg.

  3. Bryn resterande smör i en kastrull.
  4. Smula över mögelost, toppa med brynt smör och apelsinklyftor.

Fler recept med tärnat bacon

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!