Kycklingklubba/drumstick

HUR SKA JAG TILLAGA KYCKLINGKLUBBOR?

Kycklingklubbor går att variera i det oändliga med olika kryddningar, marinader och tillbehör. Kycklingklubborna blir båda smakrikare och saftigare om du låter skinnet sitta kvar. Var inte rädd för att salta för mycket, det mesta faller av när du steker eller grilla klubborna. Se gärna till att klubborna förvaras torrt före tillagning. Är köttet torrt från början kommer du få ett godare och knaprigare skinn. Sugen på att fritera? Kycklingklubbor (gärna av mindre storlek) går nämligen utmärkt att lägga i fritösen. Klubborna är dessutom perfekt portionerade och tacksamma att packa ner i picknickkorgen eller servera på kalas.

Drumstick (kycklingben) har ett fetare kött än filé och passar bra att tillaga i ugn, grilla eller steka i pannan under lock. Eftersom benen är rätt kraftiga är tillagningstiden längre än för filé, men kortare än kycklingklubbor.

ALLA RECEPT MED KYCKLINGKLUBBOR>

Kycklingklubbor med svamp

ca 4 port
Läs mer Kycklingklubbor

Kycklingklubbor i ugn 

Att laga kycklingklubbor är båda gott, enkelt och smidigt om du har många magar att mätta. Kyckling är gott i sin enkelhet med bara salt och peppar, men den milda smaken gör att de flesta smaksättarna blir en bra kombination. Vill du ha inspiration för en god kycklingmarinerad är ingefära, chili, vitlök, olja och citron garanterat en framgångssaga. För att ge en extra djup och fyllig smak bör du låta klubborna ligga och gotta sig i marinaden i flera timmar. Är du mer sugen på att krydda köttet är det en god idé att rubba in kycklingen med salt, peppar,vfärska örter, färska örter och paprikapulver.

ALLA RECEPT MED KYCKLINGKLUBBOR I UGN>

Örtiga kycklingklubbor med råstekt potatis och tomatkeso
Ca 4 port
Läs mer Kycklingklubbor

Grilla kycklingklubbor

Snabba tips för den perfekta grillningen

  • Torka av kycklingen, så undviker du att marinaden droppar ner i kolen och att ytan blir bränd.
  • Se till att kolen har en askgrå färg innan du lägger på råvarorna.
  • Grilla först på direkt värme (hög värme).
  • Avsluta sedan på indirekt värme (den svalare delen). Då blir bitarna både knapriga och genomstekta utan att brännas vid.
  • Använd gärna lock om det finns för att ge kycklingen jämn temperatur.

LÄR DIG MER OM ATT GRILLA KÖTT>

Gryta på kycklingklubbor

Gryta på att kycklingklubbor såväl som drumsticks får en saftig och mustig smak just för att själva benen är riktiga smakbärare!

LÄR DIG MER OM ATT KOKA KÖTT >

INNERTEMPERATUR

- °C

Blodig

- °C

Medium

75 °C

Välstekt

Vår rekommendation

För kycklingklubbor och kycklingben är det en innertemperatur på 75 grader som gäller. Att använda en stektermometer är det bästa sättet att ha koll på temperaturen. Det tar tid för temperaturen att stiga och nå rätt gradtal närmast benet. I delar med ben bör du alltid mäta temperaturen i köttet närmast benet. När kycklingen har nått rätt temperatur ska köttsaften vara klar, inga rosa inslag.  

VAR SITTER DETALJEN?

Lår och ben

Kycklingklubborna består av kycklingens lår och ben. Drumstick är bara kycklingens ben. 

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA