Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer

Innanlår

HUR SKA JAG TILLAGA INNANLÅR?

Innanlårets fibrer är korta och går parallellt i muskeln vilket gör att den lämpar sig för snabb tillagning. Skiva till tunna lövbiffar och stek hastigt eller låt bräsera länge i rött vin.Förutom lövbiff och stek är detaljen en favorit att laga som sjömansbiff. 

ALLA RECEPT MED INNANLÅR>

Grillspett med örtsås och sommarpotatis

ca 6-8 port
Läs mer Innanlår

Grilla innanlår

Snabba tips för att grilla innanlår

  • Se till att innanlåret har rumstemperatur.
  • Skiva innanlåret tunt till lövbiff, skär mot muskelfibrerna så att köttet förblir saftigt. Panka ut skivorna med en kötthammare eller stekpanna. 
  • Salta köttet i god tid så hinner köttytan fånga upp saltet.
  • Grilla på direkt värme i ca 30 sekunder på vardera sida.
  • Servera på heta tallrikar tillsammans med kryddsmör. 

RECEPT >

Biff stroganoff
ca 6-8 port
Läs mer Innanlår

Steka innanlår

Snabba tips för att steka innanlår 

  • Se till att köttet har rumstemperatur.
  • Skiva tunna skivor om du inte har färdigskivad bitar. Banka ut skivorna med en kötthammare eller stekpanna.
  • Salta köttet i god tid så hinner köttytan fånga upp saltet.
  • Lägg köttet i en mycket het panna och stek köttet hastigt, 10-15 sekunder per sida brukar vara lagom. 
  • Servera på heta tallrikar tillsammans med kryddsmör.

RECEPT>

Innanlår i ugn

Snabba tips för innanlår i ugn

  • Se till att innanlåret har rumstemperatur och salta i god tid för en jämn och tydlig smak
  • Torka av köttet för en finare stekyta och bryn köttet i en het stekpanna, ca 2 min per sida.
  • Tillaga i ugn på 175 grader eller lägre. 
  • Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt vila i minst 10-15 minuter.
  • Skär upp steken mot muskelfibrerna för att minimerar tuggmotståndet.

LÄR DIG MER OM ATT LAGA KÖTT I UGN >

INNERTEMPERATUR

55 °C

Blodig

60 °C

Medium

70 °C

Välstekt

Vår rekommendation

Vid hastig tillagning är det såklart svårt att hålla koll på innertemperaturen. Vid stekning eller grillning av tunna skivor är cirka 30 sekunder per sida lagom för att få en fin yta med en mör och rosaröd kärna. Banka lövbiffen innan stekning för ett mörare resultat. 

VAR SITTER DETALJEN?

Består av två muskler

Innanlåret sitter på insidan av djurets bakre lår och består av två muskler som sitter tätt ihop

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA