Lövbiff

Lövbiff är tunna skivor av vårt uppskattade innanlår. Innanlårets fibrer är korta och går parallellt i muskeln vilket gör att den lämpar sig för snabb tillagning. Stek hastigt eller låt bräsera länge i rött vin. 

Vår rekommendation

Vid hastig tillagning är det såklart svårt att hålla koll på innertemperaturen. Vid stekning eller grillning av tunna skivor är cirka 30 sekunder per sida lagom för att få en fin yta med en mör och rosaröd kärna. Banka till lövbiffen innan stekning för ett mörare resultat. 

Grilla innanlår

Snabba tips för att grilla innanlår

  • Banka lövbiffarna med en stekpanna innan. 
  • Salta köttet i god tid så hinner köttytan fånga upp saltet.
  • Grilla på direkt värme i ca 30 sekunder på vardera sida.
  • Servera på heta tallrikar tillsammans med kryddsmör. 

Steka innanlår

Snabba tips för att steka innanlår 

  • Se till att köttet har rumstemperatur.
  • Salta köttet i god tid så hinner köttytan fånga upp saltet.
  • Lägg köttet i en mycket het panna och stek köttet hastigt, 30 sekunder per sida brukar vara lagom. 
  • Servera på heta tallrikar tillsammans med kryddsmör.

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!