
Lövbiff
Tunna skivor av mört innanlår. Lövbiff är ett snabbt, enkelt och smakrikt val från svenskt ekologiskt nötkött.
Lövbiff skärs från innanlåret
Om vår lövbiff
Lövbiff är tunna skivor av innanlår, en mör och mager muskel med fin textur och mild smak. Tack vare sina korta muskelfibrer passar lövbiff perfekt för snabb tillagning, vilket gör lövbiffen till ett utmärkt val för en snabb middag eller wok. Köttet kommer från svenska, ekologiska och KRAV-märkta gårdar där djuren får växa i sin egen takt. När du väljer lövbiff från oss stöttar du småskaligt svenskt lantbruk och får kött som både smakar gott och gör gott.
100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.
100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.
Så tillagar du lövbiff
Stek lövbiffen hastigt i het panna – cirka 30 sekunder per sida räcker för en fin yta och rosa kärna. Du kan även banka ut köttet lätt innan tillagning för ett ännu mörare resultat. Lövbiff fungerar också i långkok, som rullader eller bräserad i vin. Servera gärna med potatis, skysås eller i en macka med dijon och karamelliserad lök.
Tillagningstips
Grilla innanlår
Banka lövbiffarna lätt med en stekpanna innan tillagning. Salta köttet i god tid så att ytan hinner ta upp smaken. Grilla sedan på direkt värme i cirka 30 sekunder per sida och servera på heta tallrikar med ett klick kryddsmör.
Steka innanlår
Se till att köttet är rumstempererat och salta i god tid så att ytan hinner ta upp smaken. Stek hastigt i en mycket het panna, cirka 30 sekunder per sida, och servera direkt på heta tallrikar med kryddsmör.
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.