Mors dag-lådan

ca 1.9 kg

Mors dag är räddad! Smakrik chark som tilltugg. Prisbelönt fjällfisk som förrätt och mör gräsbetad oxfilé till huvudrätt. Ost, krusbärsmarmelad och finknäcke till avecen. Från svenska mathantverkare och ekologiska gårdar.

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
1 395:-

Innehåll - Mors dag-lådan

1 x 1 kg

Oxfilén är vår möraste nötdetalj och enkel att tillaga. Med sin milda smak och fina konsistens är den alltid en favorit bland middagsgästerna.

1 x 350 g

Smakrik regnbågsfilé från Malgomajsjön i Vilhelmina, som Martin Bergman på Bergmans Fisk & Vilt torrsaltat och kallrökt med granris och sälgved.

Innehållsförteckning: Regnbågslax, salt, vitpeppar och socker. 

1 x 100 g

Lufttorkad och kallrökt viltstek på älg, hjort, ren eller björn beroende på tillgång och säsong. Genuina mathantverk med en tydlig vilt- och röksmak som passar perfekt på charkbrickan.

1 x 80 g

Lufttorkad och rökt renkorv som avnjuts allra bäst i tunna skivor. Renkorven är likt våra andra viltkorvar ett hantverk av Margona på Fågelberget.

Innehållsförteckning: Renkött, salt, vitpeppar, socker, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250,.

1 x 180 g

En krämig ost med vitmögelyta från gänget på Skärvångens Bymejeri. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! 

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, vitmögel, salt. 

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%. 

1 x 120 g

Närproducerat, ekologiskt surdegsbröd. Det är Lokals filosofi. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

Gänget på Lokal är nämligen noga med att köpa in ekologiskt odlat spannmål från producenter i närliggande landskap. Här använder de kulturspannmål som de själva maler i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du känner det på smaken!

En hälsning från LOKAL

"Våra knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Sedan blandar vi degen och låten den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlas så tunt det går och bakas i ugnen till sin mörkbruna färg.

Närkeknäcke passar bra till ostbrickan, maten eller som mellanmål med lite smör och ost. Gott i munnen, magen och för miljön brukar vi säga."

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl*, salt.
*KRAV

 

1 x 110 g

Den hemkokta krusbärsmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Berit som driver Rönngården gör småskalig tillagning av marmelader, sylt och olika inläggningar.

Innehållsförteckning: krusbär, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Mat för en riktig festmåltid 
I Mors dag-lådan får du vårt godaste ekologiska kött och våra mest utsökta mathantverk. Som tilltugg packar vi ned renkorv och viltstek från Margona på Fågelberget. Till middag har vi valt ut kallrökt regnbågsfilé till förrätt. Vår finaste nötdetalj, oxfilé, som huvudrätt.

Till aveccen bjussar vi på hemkokt krusbärsmarmelad från Berit på Rönngården, krämig brieost från Skärvångens Bymejeri och sprött finknäcke från Lokal.  

Prisbelönt mathantverk 
Våra vänner på Skärvångens Bymejeri ystar ostar så det står härliga till. Och goda är de! De har kammat hem två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den med fördel bli rumstempererade innan du äter den för att aromerna ska blomma ut ordentligt. 

Likt Skärvången är Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla, flerfaldigt prisbelönta i SM i mathantverk för deras surdegsbröd. I det här fallet perfekt smaksatt med ramslök. 

Priserna tar inte slut där. Någon som är van vid att motta guldmedaljer i SM i mathantverk är Martin och gänget på Bergmans Fisk & Vilt. Det förvånar oss inte! Martins fisk är den godaste vi ätit. Här får du en torrsaltad regnbågsfilé, rökt med granris och sälgved. 

Underbart god chark och hemkokt marmelad
På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona och lufttorkar och kallröker viltstek och renkorv. Båda fullpackade med smak! 

Krusbärsmarmeladen, som verkligen gifter sig med brieosten, kokar Berit för hand hemma på Rönngården i Jämtland. Hon och hennes man Per ansvarar för hela kedjan: från att plocka bären till att sätta etiketter på burkarna.

Ekologiskt kött från svenska gårdar
Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden. Bra va?!

Begränsat antal
Mors dag-lådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa.

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng