
Premiumkotlett med ben
Skivade premiumkotletter med ben och rejäl fettkappa, för dig som gillar saftighet och smak. Stek eller grilla och servera nystekt.
Skär bort fettkappan efteråt så får du extra smak vid tillagningen.
Om vår premiumkotlett med ben
Premiumkotletter med ben är rejäla skivade kotletter med ben och en fettkappa kvar. Det här är en detalj känd för sin milda smak, saftighet, fin textur och perfekt tuggmotstånd. Fettet ger djup och smak under tillagningen. Snitta fettkappan före stekning så undviker du att köttet skålar sig. Våra premiumkotletter med ben kommer från svenska, ekologiska och KRAV-märkta grisar som får leva ute, böka i jorden och äta ekologiskt foder vilket ger dig ett mört och marmorerat fläskkött av hög kvalitet.
100 % ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från Sverige.
100 % ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från Sverige.
Så tillagar du premiumkotlett med ben
Salta ordentligt i god tid och snitta fettranden för att förhindra att kotletten skålar sig. Stek kotletterna på medelvärme i cirka 4–5 minuter per sida tills de fått fin färg och blivit saftiga. Låt gärna gå glart i ugn tillsammans med en god sås med grädde, dijonsenap och soja. Fettkappan hjälper till att bevara saftigheten under tillagning – ta bort den efteråt om du vill.
Innertemperatur
70°C
Välstekt
Tillagningstips
Steka premiumkotletter
Låt kotletterna bli rumstempererade och salta rikligt på båda sidor. Stek dem i smör och olja på medelhög till hög värme, cirka 4–5 minuter per sida. Låt köttet vila en stund före servering så behåller det sin saftighet.
Recept med fläskkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.