Ingredienser
- 
ca 1–1,5 kg tjocka revben 
- 
1 liter kycklingbuljong 
- 
2 lagerblad 
- 
vitpeppar och salt 
Glaze
- 
4 dl äppelmust 
- 
1 gul lök 
- 
30 g ingefära 
- 
2 vitlöksklyftor 
- 
6 msk farinsocker 
- 
2 msk äppelmos 
 
        Revbensspjäll som blir fantastiskt möra efter varsam tillagning i gryta och sedan glaseras i ugnen med en sötsyrlig glaze på äppelmust, äppelmos, ingefära och lök. Saftiga och fulla av smak, perfekta till helgmiddagen eller julbordet.
Skär isär revben, alla för sig och torka torrt med hushållspapper, salta och peppra på alla sidor
Bryn revbenen i en het stekpanna, bara en kort stund på varje sida så att de får en fin färg. Placera sedan alla revbenen i en gjutjärnsgryta och ställ stekpannan med stekskyn åt sidan
Häll över all kycklingbuljong på revbenen och lägg i två lagerblad. Lägg på locket till grytan och låt revbenen sjuda i ca 1,5 timma, tills de är möra och nästan faller av benen. Sätt samtidigt på ugnen 225°C
Under tiden hackar du löken och ingefäran (spelar ingen roll om det är stort, allt ska silas av sedan) stek sedan allt detta i stekpannan med skyn tills löken blir glansig
När löken är glansig så häller du på farinsockret, rör runt tills alla sockerkristaller har lösts upp, tillsätt då äppelmos och äppelmust. Låt detta sjuda tills de har reducerat till 1/4, då kan du sila av glazen i en skål och ställ den åt sidan
När revbenen kokat klart så plocka upp dem ur buljongen och lägger dem i en ugnsfast form. Pensla revbenen med glazen och ställ in dem i ugnen, sätt en timer på 20 min. Var 5e minut så tar du ut revbenen och penslar dem på nytt.