Grillade ribs med fänkålsslaw
1,5 h
4
Ribs
- 1,2 kg tunna revbensspjäll
- 1 apelsin
- 1,5 dl honung
- 0,5 dl soja
- 2 msk tomatpure
- 2 msk kalvfond
- 1 msk rökt paprikapulver
- 2 kummin
- 1 tsk anis
- 3 msk aquavit
Fänkålsslaw
- 2 st fänkål
- 2 st röda äpplen
- Majonnäs
- Salt och peppar
Mac & cheese
- 5 dl Idealmakaroner
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- Salt och peppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 200 g cheddar, riven
- Ströbröd
- Olivolja
- Parmesan
- Rökt paprikapulver
Corn ribs
- 3 färska majskolvar
- 4 msk olivolja
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- Chiliflakes efter smak
- Salt och peppar
- Finriven parmesan
- Hackad persilja
Gör så här
- Gör glazen till ribsen. Riv skalet på apelsinen och pressa saften.
- Blanda ihop med honung, soja, tomatpuré, fond och kryddor.
- Koka ihop till en glaze, låt kallna och häll sedan ner aquaviten.
- Gör fänkålsslawen. Skiva äpplena och fänkålen tunt med mandolin och blanda ihop med majonnäs, salt och peppar.
- För mac n' cheese, sätt ugnen på 175 grader.
- Koka makaronerna 1 minut kortare än vad det står på förpackningen. Häll av vattnet och blanda i lite smör.
- Riv cheddarosten.
- Hetta upp mjölken och smält smöret. Tillsätt mjöl och vispa runt, låt stekas ett par minuter.
- Tillsätt mjölken medan du vispar, häll i kryddorna och låt koka upp under omrörning.
- Tillsätt osten och rör tills den är helt smält.
- Blanda ihop med makaronerna.
- Häll på ströbröd, olja, paprikapulver och riven parmesan.
- Lägg allting i en ugnsform och låt gräddas cirka 25 minuter.
- Blanda ihop oljan och kryddorna till majsen.
- Skär kolvarna på längden i 4 lika stora bitar.
- Pensla på oljan och lägg in i en airfryer på 195 grader cirka 10 minuter.
- Strö på parmesan och persilja innan servering.
- Grilla ribsen cirka 5 minuter på varje sida, pensla på med glaze under tiden.
- Servera allting ihop!


