ca 2 h
ca 4 port

Det här behöver du

  • ca 1-1,5 kg tjocka revben
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 33 cl öl
  • ca 2 l vatten
  • 2 tsk salt

Glaze

  • 2 msk ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk honung
  • en bit ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika

Julkryddade revbensspjäll

Det här receptet passar att laga med:
Revbensspjäll

Gör så här:

  1. Lägg revbenen i en stor kastrull. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlök och morot. Lägg lök, vitlök, morot, svartpeppar, lagerblad, öl, vatten och salt i kastrullen. Låt koka upp och puttra sedan i ca 1,5 timme.
  2. Under tiden kan du göra glazen. Blanda ketchup med soja, sesamolja, honung, riven ingefära, pressad vitlök, kanel och mortla kryddnejlika.
  3. Ta upp spjällen och låt de rinna av lite. Pensla på hälften av glazen på revbenen. Om du har tid får du gärna låta det ligga kallt några timmar (eller över natten) med glazen på. Om du inte har tid så sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. 
  4. Pensla på resten av glazen efter halva tiden.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan du skär upp i bitar längs benens riktning.

Fler recept

  • Krämig vildsvinsgryta med champinjoner och dragon
    4 port
    Vildsvinsfile
  • 4 port
    Fläskfilé
  • Schnitzel cordon bleu
    4 port
    Fläskschnitzel
  • Renytterfilé med stuvad romanescokål
    4 port
    Renytterfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA