ca 2 h
ca 4 port

Det här behöver du

  • ca 1-1,5 kg tjocka revben
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 33 cl öl
  • ca 2 l vatten
  • 2 tsk salt

Glaze

  • 2 msk ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk honung
  • en bit ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika

Juliga revbensspjäll (tjocka)

Det här receptet passar att laga med:
Revbensspjäll

Gör så här:

  1. Lägg revbenen i en stor kastrull. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlök och morot. Lägg lök, vitlök, morot, svartpeppar, lagerblad, öl, vatten och salt i kastrullen. Låt koka upp och puttra sedan i ca 1,5 timme.
  2. Under tiden kan du göra glazen. Blanda ketchup med soja, sesamolja, honung, riven ingefära, pressad vitlök, kanel och mortla kryddnejlika.
  3. Ta upp spjällen och låt de rinna av lite. Pensla på hälften av glazen på revbenen. Om du har tid får du gärna låta det ligga kallt några timmar (eller över natten) med glazen på. Om du inte har tid så sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. 
  4. Pensla på resten av glazen efter halva tiden.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan du skär upp i bitar längs benens riktning.

Fler recept

  • Viltköttbullar
    Ca 30 st
    Viltfärs
  • Vitlök och örtspäckad fransyska med gräddsås
    6 port
    Fransyska
  • Hoisinglaserade kamben med syrlig kålsallad
    4 port
    Kamben
  • Rostbiff med sötpotatisgratäng
    4 port
    Rostbiff

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA