Julkryddade revbensspjäll

ca 2 h
ca 4 port

Du behöver:

  • ca 1-1,5 kg tjocka revben
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 33 cl öl
  • ca 2 l vatten
  • 2 tsk salt

Glaze

  • 2 msk ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk honung
  • En bit ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika

Gör så här

  1. Lägg revbenen i en stor kastrull. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlök och morot. Lägg lök, vitlök, morot, svartpeppar, lagerblad, öl, vatten och salt i kastrullen. Koka upp och låt puttra under lock i ca 1,5 timme.
  2. Under tiden kan du göra glazen. Blanda ketchup med soja, sesamolja, honung, riven ingefära, pressad vitlök, kanel och mortla kryddnejlika.
  3. Ta upp spjällen och låt dem rinna av lite. Pensla på hälften av glazen på revbenen. Om du har tid får du gärna låta det ligga kallt några timmar (eller över natten) med glazen på. Om du inte har tid så sätt direkt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter - det hinner bli supergott ändå!  
  4. Pensla på resten av glazen efter halva tiden.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan du skär upp i bitar längs benens riktning.

Fler recept med revbensspjäll

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!