4 h
4 port

Ingredienser

  • ca 1 kg tunna revbensspjäll
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk salt
  • 0.5 msk svartpeppar
  • 1.5 msk honung
  • 1.5 msk farinsocker
  • 2 msk av bbq-såsen

BBQ sås

  • 400 g krossade tomater
  • 1 lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk olja
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk honung
  • 1 msk tomatpure
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 chipotle peppar
  • 2 tsk salt

Blue cheese dressing

  • 100 g blue cheese
  • 2.5 dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung

Tunna revbensspjäll med BBQ-sås och blue cheese

Det här receptet passar att laga med:
revbensspjäll

Gör så här:

    1. Blanda de torra kryddorna till revbensspjällen och rubba in dom ordentligt. Lägg sedan på grillen på indirekt värme i en timme. (Grillen bör vara ca 150 grader)
    2. Hacka vitlök och lök, smält i en kastrull tillsammans med oljan. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och koka upp. Låt sedan såsen puttra minst 30 minuter. Smaka sedan på såsen. Vill du ha den lite starkare kan du ha i resten av din chipotle, vill du ha mer rökighet så ha i ett par tsk rökt paprikapulver, vill du ha sötma så tillsätt honung. 

    3. När spjällen grillat 1 timme penslar du på lite av din bbq sås och slår sedan in ribsen i folie. Lägg tillbaka på grillen på indirekt värme i minst 2 timmar innan du känner på dom. 

    4. Nu kan du blanda alla ingredienser till blue cheese dressingen och ställa in i kylen. Koka även en glaze att pensla spjällen med. Då tar du 1.5 msk honung tillsammans med 1.5 msk farinsocker och smälter i en kastrull. Tillsätt sedan 2 msk bbq sås och sjud ihop. 

    5. När två timmar har gått så tar du ur spjällen försiktigt ur foliet och penslar på din glaze sedan lägger du dom 1-2 minuter per sida på direkt värme på grillen. Servera tillsammans med lite extra bbq-sås och blue cheese dressing. 

Tips:

- Detta är en rätt som tar tid att laga men spjällen blir oslagbara. Öppna inte foliet låt dom ligga där och tillagas i sina egna safter och ångor!

- Det gör inget om BBQ-såsen blir ganska stark, fläskkött är rätt fett och kräver lite hetta och sälta för att smaka ännu mer.


Fler recept

  • Högrevsbiffar på grönsaksbädd med ajvaryoghurt
    6 port
    Högrevsfärs
  • Het korvstroganoff med ris
    4 port
    Gårdssällskapets heta
  • Bondens lammgryta
    4 port
    Lammfärs
  • Rödvinsbrässerad lammlägg med jordärtskocka

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA