Reninnanlår

Magert, mört och smakrikt renkött från norrländska vidder. Reninnanlår är en vild delikatess som är fin att steka likt en oxfilé eller göra råbiff på.
Reninnanlår är en av de möraste detaljerna från renen.

Om vår reninnanlår

Reninnanlår är en premiumdetalj från renen, lika mör som smakrik. Köttet är magert men fullt av karaktär, med en djup vildsmak som bär spår av fjäll, skog och tundra. Renarna strövar fritt i det norrländska landskapet och äter vad naturen ger: lav, gräs och örter vilket ger en smak av vildmark.

100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.

Så tillagar du reninnanlår

Tillaga reninnanlåret varsamt – helst i panna, ugn eller sous vide. Bryn först för att skapa Maillard-effekt och laga sedan färdigt på låg temperatur. Passar perfekt som stek, i tunna skivor på smörrebröd eller i en viltcarpaccio. Servera med klassiska smaker som enbär, svamp, syltad lök och rårörda lingon. Låt köttet vila före tranchering för bästa saftighet.

Innertemperatur

52°C Blodig
57°C Medium
65°C Välstekt

Recept med vilt

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.