Alla hjärtans dag-lådan

Ca 2.3 kg

Alla hjärtans dag är räddad! Långfrukost med bacon, flatrökt skinka och mild frukostost. Till middag blir det vår möraste nötdetalj: oxfilé. På charkbrickan serveras ramslöksknäcke, brieost, hjortronmarmelad och fänkålssalami.

När vill du ha din leverans?
895:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Alla hjärtans dag-lådan

1 x 500 g

Oxfilén är vår möraste nötdetalj och enkel att tillaga. Med sin milda smak och fina konsistens är den alltid ett säkert kort.

1 x 500 g

Bacon gjord av fläsksida som rimmats och därefter alspånsrökts på traditionellt vis. Gott som det är eller som smaksättning i till exempel grytor och som inlindning till stekar och kyckling.

Innehållsförteckning: Svålfritt sidfläsk*, salt, druvsocker **, antioxidationsmedel E301, E331, konserveringesmedel E250. *KRAV-Ekologisk ingrediens, **ekologisk ingrediens. Tillverkad av svensk köttråvara. Till 100 g färdig vara har 105 g kött använts.  

1 x 350 g

Vår flatrökta skinka är ett exklusivt pålägg där vi varsamt saltar skinkinnanlår av helmuskel som sedan alspånsröks på traditionellt vis. Denna delikatess blir med sin fina röksmak en riktig höjdare på frukostfrallorna.

Ingredienser: Skinka av gris* (kötthalt 90%), vatten, salt, druvsocker, konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301, E331. Består av helmuskel. *KRAV-certifierad råvara.

Näringsvärde per 100g: 500kJ. 120 kcal. Fett 4.9g, varav mättat fett 2,1g. Kolhydrater <0,5g, varav sockerarter <0,5g. Protein 20g, salt.

1 x 100 g

En salami med smak av fänkål och rödvin. Röks och lufttorkas av Margona på Fågelbergets chark i Gäddede. Perfekt såväl för charkbrickan som när man vill göra en lyxig smörgås!

Innehållsförteckning: Griskött (KRAV), salt, svartpeppar, fänkålsfrö, vitpeppar, vitlök, rödvin, socker.

1 x 180 g

Krämig rund ost med vitmögelyta. God på ostbrickan, gärna med en bärmarmelad. Producerad av Skärvången Bymejeri. 

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, vitmögel, salt. 

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%. 

 

 
1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Berit på Rönngården i Lit. Berit bedriver småskaligt mathantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Hon gör varje sats hjortronmarmelad i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till de fina julostarna.

Innehållsförteckning: hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV-pektin från citronskal).

1 x 400 g

En mild, nötig och en aning syrlig frukostost som vi tagit fram tillsammans med våra vänner på Skärvångens Bymejeri. 

Innehållsförteckning: Ekologisk mjölk, salt, syrakultur och löpe.

1 x 120 g

Närproducerat, ekologiskt surdegsbröd. Det är Lokals filosofi. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

Gänget på Lokal är nämligen noga med att köpa in ekologiskt odlat spannmål från producenter i närliggande landskap. Här använder de kulturspannmål som de själva maler i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat.  Du känner det på smaken!


En hälsning från LOKAL

"Våra knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Sedan blandar vi degen och låten den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlas så tunt det går och bakas i ugnen till sin mörkbruna färg. 

Närkeknäcke passar bra till ostbrickan, maten eller som mellanmål med lite smör och ost. Gott i munnen, magen och för miljön brukar vi säga."

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl*, salt. 
*KRAV


OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

God mat för hela dagen
Alla hjärtans dag-lådan passar dig som vill äta riktigt gott en hel dag: från frukost till kvällsmys. Till middag har vi valt ut vår finaste nötdetalj: oxfilé. Stek någon minut på vardera sida och servera med vår goda parmesanpotatis, en fräsch sallad och vår mustiga rödvinssås. Mums!

Till frukost får du tjocka skivor, alspånsrökt bacon, flatrökt skinka med en välbalanserad röksmak och vår milda, nötiga och en aning syrliga frukostost Fjällvallen.

För att avrunda dagen tillsammans med något gott att dricka finns krämig brieost, hemkokt hjortronmarmelad som passar utmärkt till osten, samkrik fänkålssalami och knäckebröd med en ton av ramslök. 

Prisbelönt mathantverk
Våra vänner på Skärvångens Bymejeri ystar ostar så det står härliga till. Och goda är dem! De har kammat hem två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den med fördel bli rumstempererade innan du äter den för att aromerna ska blomma ut ordentligt. 

Likt Skärvången är Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla, flerfaldigt prisbelönta i SM i mathantverk för deras surdegsbröd. I det här fallet perfekt smaksatt med ramslök. 

Ljuvligt god chark och hemkokt marmelad
På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona och lufttorkar och kallröker fänkålssalamin som har en bra balans av fänkål- och rödvinssmak.

Den goda hjortronmarmeladen, som verkligen gifter sig med brieosten, kokar Berit för hand hemma på Rönngården i Jämtland. Hon och hennes man Per ansvarar för hela kedjan: från att plocka bären till att sätta på etiketter på burkarna.

Ekologiskt kött från svenska gårdar
Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden, och du får kött utan antibiotika eller GMO. Bra va?!

Begränsat antal
Alla hjärtans dag-lådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa.

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng