45 min
4 port

Ingredienser

  • Ca 300 g oxfile
  • 150 g ruccola
  • 50 g parmesanost
  • 50 g pinjenötter
  • 2 msk fin olivolja
  • 1 tsk grovt malen svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt

Carpaccio på oxfilé

Det här receptet passar att laga med:
Oxfile

Gör så här:

  1. Skiva oxfilen i så tunna skivor som möjligt, du kan med fördel lägga biten i frysen en stund innan och ha en väldigt vass kniv. Lägg sedan skivorna på en skärbräda, lägg över gladpack och banka försiktigt med en kastrull så du får så tunna skivor som möjligt. Lägg över skivorna på ett uppläggningsfat. 
  2. Stek pinjenötterna i 1 tsk olja tills du får en fin gyllenbryn färg. Lägg dem då åt sidan.  

  3. Strö ruccola och pinjenötter över köttet, ringla olivolja och toppa med riven parmesanost, salt och peppar. 

Fler recept

  • Krämig vildsvinsgryta med champinjoner och dragon
    4 port
    Vildsvinsfile
  • Fläskfilégryta med citron och timjan
    4 port
    Fläskfilé
  • Schnitzel cordon bleu
    4 port
    Fläskschnitzel
  • Renytterfilé med stuvad romanescokål
    4 port
    Renytterfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA