Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
45 min
4 port

Ingredienser

  • Ca 300 g oxfile
  • 150 g ruccola
  • 50 g parmesanost
  • 50 g pinjenötter
  • 2 msk fin olivolja
  • 1 tsk grovt malen svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt

Carpaccio på oxfilé

Det här receptet passar att laga med:
Oxfile

Gör så här:

  1. Skiva oxfilen i så tunna skivor som möjligt, du kan med fördel lägga biten i frysen en stund innan och ha en väldigt vass kniv. Lägg sedan skivorna på en skärbräda, lägg över gladpack och banka försiktigt med en kastrull så du får så tunna skivor som möjligt. Lägg över skivorna på ett uppläggningsfat. 
  2. Stek pinjenötterna i 1 tsk olja tills du får en fin gyllenbryn färg. Lägg dem då åt sidan.  

  3. Strö ruccola och pinjenötter över köttet, ringla olivolja och toppa med riven parmesanost, salt och peppar. 

Fler recept

  • Bräserad oxkind med potatismos
    6 port
    Oxkind
  • Korvstroganoff med ris
    4 port
    Falukorv
  • Stuvade makaroner med falukorv
    4 port
    Falukorv
  • Pizzabullar
    4 port
    Flatrökt skinka| bacon

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA