Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
45 min
4 port

Ingredienser

  • Ca 300 g oxfile
  • 150 g ruccola
  • 50 g parmesanost
  • 50 g pinjenötter
  • 2 msk fin olivolja
  • 1 tsk grovt malen svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt

Carpaccio på oxfilé

Det här receptet passar att laga med:
Oxfile

Gör så här:

  1. Skiva oxfilen i så tunna skivor som möjligt, du kan med fördel lägga biten i frysen en stund innan och ha en väldigt vass kniv. Lägg sedan skivorna på en skärbräda, lägg över gladpack och banka försiktigt med en kastrull så du får så tunna skivor som möjligt. Lägg över skivorna på ett uppläggningsfat. 
  2. Stek pinjenötterna i 1 tsk olja tills du får en fin gyllenbryn färg. Lägg dem då åt sidan.  

  3. Strö ruccola och pinjenötter över köttet, ringla olivolja och toppa med riven parmesanost, salt och peppar. 

Fler recept

  • Parmesansmör
  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Fläskkotlett
  • Quesadillas med grillad lime
    4 port
    Lövbiff

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA