Carpaccio på oxfilé

45 min
4 port

Ingredienser

  • Ca 300 g oxfile
  • 150 g ruccola
  • 50 g parmesanost
  • 50 g pinjenötter
  • 2 msk fin olivolja
  • 1 tsk grovt malen svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skiva oxfilen i så tunna skivor som möjligt, du kan med fördel lägga biten i frysen en stund innan och ha en väldigt vass kniv. Lägg sedan skivorna på en skärbräda, lägg över gladpack och banka försiktigt med en kastrull så du får så tunna skivor som möjligt. Lägg över skivorna på ett uppläggningsfat. 
  2. Stek pinjenötterna i 1 tsk olja tills du får en fin gyllenbryn färg. Lägg dem då åt sidan.  

  3. Strö ruccola och pinjenötter över köttet, ringla olivolja och toppa med riven parmesanost, salt och peppar. 

Fler recept med oxfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!