Oxfilépasta med tryffel och parmesan

ca 40 min
ca 4-6 port

Oxfilé

  • 500 g oxfilé 
  • smör till stekning 
  • 1 stor gul lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 250 g blandad svamp (kantareller, champinjoner, karl-johan) 
  • 3 msk hackad timjan 
  • 3 dl syrad grädde 
  • 1 dl vispgrädde 
  • 2 msk kalvfond 
  • 1 msk soja 
  • 100 g riven parmesan 
  • 2 msk tryffelolja 
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 400 g pappardelle

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor och stek det snabbt i het stekpanna med smör. Köttet behöver bara få färg vilket går fort. Salta och peppra köttet och lägg det åt sidan. 
  2. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär svamparna i bitar. 
  3. Stek lök, svamp och timjan några minuter i samma stekpanna som du stekt köttet i med ytterligare lite smör. 
  4. Häll i grädde, fond, och soja i stekpannan och låt koka ihop. 
  5. Tillsätt 2/3 av den rivna parmesanen, tryffelolja och köttet och låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Koka pastan enligt anvisningar. Häll av den och blanda ner den i stekpannan. 
  7. Servera pastan med resten av den rivna parmesanen och några kvistar timjan på toppen.

Fler recept med oxfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!