ca 40 min
ca 4-6 port

Oxfilé

  • 600 g oxfilé 
  • smör till stekning 
  • 1 stor gul lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 250 g blandad svamp (kantareller, champinjoner, karl-johan) 
  • 3 msk hackad timjan 
  • 3 dl syrad grädde 
  • 2 msk kalvfond 
  • 1 msk soja 
  • 100 g riven parmesan 
  • 2 msk tryffelolja 
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 600 g pappardelle

Oxfilépasta med tryffel och parmesan

Det här receptet passar att laga med:
Oxfilé

Gör så här:

  1. Skär köttet i strimlor och stek det snabbt i het stekpanna med smör. Köttet behöver bara få färg vilket går fort. Salta och peppra köttet och lägg det åt sidan. 
  2. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär svamparna i bitar. 
  3. Stek lök, svamp och timjan några minuter i samma stekpanna som du stekt köttet i med ytterligare lite smör. 
  4. Häll i grädde, fond, och soja i stekpannan och låt koka ihop. 
  5. Tillsätt 2/3 av den rivna parmesanen, tryffelolja och köttet och låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Koka pastan enligt anvisningar. Häll av den och blanda ner den i stekpannan. 
  7. Servera pastan med resten av den rivna parmesanen och några kvistar timjan på toppen.

Fler recept med Oxfilé

  • Oxfilé med pomme duchesse
    4–6 port
    Oxfilé
  • Catarina Königs råbiff deluxe
    2 port som huvudrätt, 4 som förrätt
    Innanlår| Oxfilé| Ryggbiff
  • Oxfilé med gratinerad fänkål och bearnaisesmör
    4–5 port
    Oxfilé
  • Oxfilé med parmesanrösti och rödvinssås
    4 port
    Oxfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA