Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 40 min
ca 4-6 port

Oxfilé

  • 600 g oxfilé 
  • smör till stekning 
  • 1 stor gul lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 250 g blandad svamp (kantareller, champinjoner, karl-johan) 
  • 3 msk hackad timjan 
  • 3 dl syrad grädde 
  • 2 msk kalvfond 
  • 1 msk soja 
  • 100 g riven parmesan 
  • 2 msk tryffelolja 
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 600 g pappardelle

Oxfilépasta med tryffel och parmesan

Det här receptet passar att laga med:
Oxfilé

Gör så här:

  1. Skär köttet i strimlor och stek det snabbt i het stekpanna med smör. Köttet behöver bara få färg vilket går fort. Salta och peppra köttet och lägg det åt sidan. 
  2. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär svamparna i bitar. 
  3. Stek lök, svamp och timjan några minuter i samma stekpanna som du stekt köttet i med ytterligare lite smör. 
  4. Häll i grädde, fond, och soja i stekpannan och låt koka ihop. 
  5. Tillsätt 2/3 av den rivna parmesanen, tryffelolja och köttet och låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Koka pastan enligt anvisningar. Häll av den och blanda ner den i stekpannan. 
  7. Servera pastan med resten av den rivna parmesanen och några kvistar timjan på toppen.

Fler recept med Oxfilé

  • Oxfilé med parmesanrösti och rödvinssås
    4 port
    Oxfilé
  • Biff Rydberg
    ca 4 port
    Oxfilé
  • Oxfilé med hasselbackspotatis
    ca 2-4 port
    Oxfilé

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA