Oxfilépasta med tryffel och parmesan
ca 40 min
ca 4-6 port
Oxfilé
- 500 g oxfilé
- smör till stekning
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g blandad svamp (kantareller, champinjoner, karl-johan)
- 3 msk hackad timjan
- 3 dl syrad grädde
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 1 msk soja
- 100 g riven parmesan
- 2 msk tryffelolja
- salt och peppar
Tillbehör
- 400 g pappardelle
Gör så här
- Skär köttet i strimlor och stek det snabbt i het stekpanna med smör. Köttet behöver bara få färg vilket går fort. Salta och peppra köttet och lägg det åt sidan.
- Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär svamparna i bitar.
- Stek lök, svamp och timjan några minuter i samma stekpanna som du stekt köttet i med ytterligare lite smör.
- Häll i grädde, fond, och soja i stekpannan och låt koka ihop.
- Tillsätt 2/3 av den rivna parmesanen, tryffelolja och köttet och låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningar. Häll av den och blanda ner den i stekpannan.
- Servera pastan med resten av den rivna parmesanen och några kvistar timjan på toppen.


