Flankstek
Smakrik flankstek av ekologiskt och gräsbetat nötkött. En favorit på grillen med kraftfull köttsmak och fin textur.
Om vår flankstek
Flankstek är en smakrik och karaktärsfull styckdetalj med långa, grova fibrer som blir mör och saftig när den skärs tvärs över muskelfibrerna. Flanksteken är både platt och avlång, vilket gör den enkel att tillaga jämnt på grillen eller i stekpannan. Vårt kött är 100% ekologiskt, KRAV-märkt och gräsbetat från svenska gårdar, vilket ger en djupare smak och naturlig marmorering.
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.
Var sitter detaljen?
Flankstek är en styckdetalj av nötkött som sitter framför ljumsken, på undersidan av djuret mage och är en del av kållappen.
Så tillagar du flankstek
Innertemperatur
Tillagningstips
Grilla flankstek
För bästa resultat, ta fram flanksteken i god tid så att den är rumstempererad. Marinera eller krydda köttet minst en timme före tillagning. Grilla sedan hårt på direkt värme i 1–2 minuter per sida för en fin yta och flytta därefter till indirekt värme tills önskad innertemperatur uppnåtts. Låt köttet vila i 5–10 minuter och skär det alltid tvärs över muskelfibrerna för att få möra och saftiga skivor.
Flankstek i ugn
Ta fram flanksteken i god tid så att den är rumstempererad. Marinera den minst en timme och torka sedan av köttet för att få en fin stekyta. Bryn snabbt i en het panna och tillaga därefter i ugn på 125 grader eller lägre. Ta ut steken strax innan önskad innertemperatur, låt den vila i minst 10 minuter och skär alltid tvärs över muskelfibrerna för ett mört och saftigt resultat.
Steka flankstek
Låt flanksteken bli rumstempererad och marinera den minst en timme innan tillagning. Torka av köttet för att få en fin stekyta och stek på hög värme i 1–2 minuter per sida. Sänk sedan värmen och tillsätt en klick smör, ös köttet tills du når önskad innertemperatur. Låt steken vila i 10 minuter innan du skär den tvärs över muskelfibrerna för att få möra och saftiga skivor.
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


