Kamben
Ekologiska kamben, även kallade baby back ribs. Möra och smakrika revben av fläskkött som blir fantastiskt goda med glaze på grillen eller i ugnen.
Om vår kamben
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt fläskkött.
Var sitter detaljen?
Kambenen sitter på den övre delen av grisens revben, närmast ryggraden. De är tjockare och kortare än de tunna revbenen som sitter längre ner mot sidan.

Så tillagar du kamben
Innertemperatur
Tillagningstips
Förkoka kamben
Putsa kambenen och lägg dem i en kastrull med vatten så att köttet täcks. Koka upp och skumma av med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen sjuda på låg värme i cirka 1,5 timme. Ta upp kambenen när innertemperaturen är runt 70 grader eller när köttet börjar släppa från benen. Buljongen som blir kvar är utmärkt som bas till soppor eller grytor.
Kamben i ugn
Förkoka kambenen och marinera eller glaza dem gärna några timmar innan, helst över natten. Låt köttet få rumstemperatur innan tillagning. Tillaga i ugn på 175 grader eller lägre i cirka 1,5 timme med bensidan uppåt och vänd efter halva tiden. Låt köttet vila i minst 10–15 minuter och skär sedan kambenen mellan varje ben.
Grilla kamben
Förkoka kambenen och marinera eller glaza dem gärna några timmar innan grillning, helst över natten. Låt köttet bli rumstempererat och pensla med lite extra glaze. Grilla på direkt värme i cirka 5 minuter. Låt köttet vila i minst 10–15 minuter så att fibrerna hinner binda köttsaften och kambenen blir riktigt saftiga.
Hoisinglasering ger en härlig asiatisk ton och hetta.
Recept med fläskkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


