Stekt fläsk med löksås

45 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g sidfläsk eller bacon
  • 800 g fast potatis
  • 300 g gul lök
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk vetemjöl
  • Vatten
  • Rårörda lingon

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Skiva sidfläsket i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  4. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek sidfläsket krispigt.
  5. Ta upp sidfläsket ur stekpannan och lägg på hushållspapper.
  6. Tillsätt lök till stekpannan med fettet från sidfläsket. Stek tills den blivit mjuk och glansig.
  7. Blanda kalvfonden och 1 msk av vetemjölet med 3 dl vatten. Vispa ordentligt så att det inte blir klumpar.
  8. Häll vätskan över den mjuka löken och låt puttra ett par minuter. Om du önskar tjockare sås gör du en liten redning på 2–3 msk vatten och resterande 1 msk vetemjöl.
  9. Servera sidfläsket med kokt potatis, löksås och rårörda lingon.

Fler recept med rimmat sidfläsk, bacon

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!