Stekt fläsk med löksås
45 min
4 port
Ingredienser
- 500 g sidfläsk eller bacon
- 800 g fast potatis
- 300 g gul lök
- 3 msk kalvfond
- 2 msk vetemjöl
- Vatten
- Rårörda lingon
Gör så här
- Skala och koka potatisen.
- Skala och skiva löken.
- Skiva sidfläsket i ca 0,5 cm tjocka skivor.
- Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek sidfläsket krispigt.
- Ta upp sidfläsket ur stekpannan och lägg på hushållspapper.
- Tillsätt lök till stekpannan med fettet från sidfläsket. Stek tills den blivit mjuk och glansig.
- Blanda kalvfonden och 1 msk av vetemjölet med 3 dl vatten. Vispa ordentligt så att det inte blir klumpar.
- Häll vätskan över den mjuka löken och låt puttra ett par minuter. Om du önskar tjockare sås gör du en liten redning på 2–3 msk vatten och resterande 1 msk vetemjöl.
- Servera sidfläsket med kokt potatis, löksås och rårörda lingon.


