Kennys låda

Ca 6.5 kg

En rustik låda för dig som vill brassa husmanskost, steka kolbullar i skogen och gillar goda middagar. Du får fläsk, korv, kycklingklubbor, rejält med nötfärs och vår senaste nyhet: rimmat sidfläsk i bit! Ger drygt 40 vuxenportioner.

1 295:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Kennys låda

2 x 500 g

Bit av sidfläsk med svålen kvar som torrsaltas av gänget på Carlströms chark i Västerås. Passar perfekt till stekt fläsk med löksås, kolbulle eller raggmunk!

Innehållsförteckning: Griskött (96%), koksalt, druvsocker, konserveringsmedel (E250). Strösaltad sida 96%. Näringsvärde per 100g: Energi (1100kJ/261 kcal), fett 22g (varav mättat 9,3 g), kolhydrat 0,9 g (varav sockerart 0,9 g), protein 17 g, Salt 3g.
1 x 1 kg

Karrén är en mycket populär detalj som kännetecknas av sin djupa smak tack vare dess höga och fina fettsammansättning. Detaljen styckas ut med ben för att ge extra god smak och saftighet. Den rikliga marmorering gör skivad fläskkarré perfekt att grilla eller steka i pannan.

KRAV gris. 

2 x 900 g

Vår mörade nötfärs är vår alla tiders bästsäljare, och det är lätt att förstå varför. Den vattnar inte ur sig och blir smakrik i alla recept där nötfärs hör hemma. 

Innehåll: 100% malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött.

Fetthalt: 12%

1 x 500 g

Bacon gjord av fläsksida som rimmats och därefter alspånsrökts på traditionellt vis. Gott som det är eller som smaksättning i till exempel hamburgare och grytor, och som inlindning till stekar och kyckling.

Innehållsförteckning: Svålfritt sidfläsk*, salt, druvsocker **, antioxidationsmedel E301, E331, konserveringesmedel E250. *KRAV-Ekologisk ingrediens, **ekologisk ingrediens. Tillverkad av svensk köttråvara. Till 100 g färdig vara har 105 g kött använts.  

1 x 1 kg

Våra matiga kycklingklubbor är perfekta portionsbitar som blir extra goda när de grillas eller ugnsrostas och får en halvbränd yta. De lämpar sig även i grytor då benen rymmer massvis med smak!

1 x 800 g

En klassiker bland korvar. Välkryddad och med ett knäpp i skinnet när man tar första tuggan. Koka i lagerblad och kryddpeppar eller varför inte steka i en pasta. Perfekt för den snabba måltiden!

Ingredienser: Svenskt gris*- och nötkött* (kötthalt 74%), vatten, fett från gris*, potatismjöl*, salt, kryddor(bla. muskot*, ingefära*), lök*, socker, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250. Stoppad i fårtarm. *=ekologisk ingrediens. Fri från gluten,laktos,mjölk,soja,o-ärtprotein och ägg.

Näringsvärden/ 100 gr: Energi 1160 kJ/280 kcal, Fett 22 g (varav mättat fett 9 g), kolhydrater 5 g (varav sockerarter 0.5 g), protein 13 g, salt 2 g.

1 x 200 g

En smakrik ölkorv med hög kötthalt och en utsökt ton av vitlök. Använd som tilltugg eller smaksättare i en mustig gryta.

Innehållsförteckning: Griskött, koksalt, vitlökspulver, paprikapulver, vitpeppar, stabiliseringsämne (E451), cayennepeppar, ingefära, antioxidiationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250)

Näringsvärde per 100 g: energi (1350kJ/320kcal), fett 23g (varav mättat fett 10 g), kolhydrat 1,2 g (varav sockerart 0,0 g), protein 19g, salt 2,8 g.

Till 100 g korv har 119 g kött använts.

1 x 200 g

En smakrik ölkorv med hög kötthalt för dig som gillar hetta. Använd som tilltugg eller smaksättare i en mustig gryta.

Innehållsförteckning: Griskött, koksalt, cayennepeppar, paprikapulver, vitpeppar, stabiliseringsämne (E451), ingefära, antioxidiationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250)

Näringsvärde per 100 g: energi (1350kJ/320kcal), fett 23g (varav mättat fett 10 g), kolhydrat 0,6 g (varav sockerart 0,0 g), protein 19g, salt 2,8 g.

Till 100 g korv har 119 g kött använts.

 

 

 

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Kenny, en av de tre barndomsvännerna från Jämtland som startade Gårdssällskapet, har i denna låda plockat ihop sina favoriter.

Kennys val är köttdetaljer som är okomplicerade att tillaga och samtidigt så goda att de passar vardag som helg. Mat för en vecka mitt i livet. 

Kenny

Kenny om lådan:

“Min låda är tänkt att passa en helt vanlig vecka med vardagsmat, helgmiddag och en tur till skogen. Goda köttdetaljer som är enkla att tillaga och som funkar till husmanskost. 

Jag är nöjd att rimmat fläsk är med! Den gillar man ju. Tärna i kolbulle när du är i skogen, eller ät stekt fläsk med potatis och löksås, med bruna bönor eller till raggmunk. Ska du laga husmanskost är den given.

Fläskkarrén går inte att misslyckas med. Det är det absolut bästa du kan grilla, det blir alltid bra. Om du skulle glömma bort fläskkarrén när du står där vid grillen och dricker din öl gör det ingenting, den blir bra ändå. 

Kycklingklubbor gillar både jag och barnen. Stoppa in i ugnen med lite smör och olja och valfri kryddning medan riset kokar och du har en supermiddag utan att stå i köket halva kvällen.

Och så rejält med nötfärs. Det är otroligt användbart, funkar till många olika rätter. Jag tycker att nötfärsen är Gårdssällskapets bästa köttdetalj. Om jag ska välja mellan 1 kg ryggbiff och 3 kg nötfärs tar jag lätt färsen! Hemma hos oss går det alltid åt.

Det är samma sak med wienerkorv. Perfekt att ha hemma för att kunna slänga ned i ryggsäcken när vi går ut i skogen. Jag har alltid med min lätta jägarstekpanna ut, den funkar både att steka kolbulle och grilla korv i. Wienerkorv är som gjord för en snabb helglunch. En hederlig kokkorv med bröd, lite rostad lök och bostongurka som lunch på helgen är heller aldrig fel!

Ölkorv är jag personligen svag för, så det måste ju ingå i min låda. 

Bacon är en enkel och väldigt trevlig detalj, som jag själv gärna steker till helgfrukosten. 

Jag vill att min låda ska ge rejält med god mat för pengarna. Hellre mycket av riktigt bra färs än en liten bit fint kött, om jag får välja."

Kenny, Petter och Björns lådor
Kenny, Björn och Petter har fått plocka ihop varsin låda med sina favoriter. Max 8 olika detaljer och EN ny detalj som vi inte haft i sortimentet tidigare. Så här blev Kennys drömlåda. Senare i år dyker även Petter och Björns speciallådor upp. Håll utkik!

Djur från ekologiska gårdar
Vårt kött kommer från svenska ekologiska gårdar med god djuromsorg. Här får djuren röra sig fritt i stora hagar många månader om året. Att ha möjlighet att picka, böka och beta gör djuren gott. 

Alltid färskt och mörat kött
Köttet är mörat och levereras alltid färskt och vakuumförpackat.

Hur många måltider är det?
Ger ca 43 vuxenportioner.
Beräknat på 150 g kött/måltid. 

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng