15 min
4 port

 

  • 1 äpple
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 0,5 msk olivolja
  • Salt och peppar

Äppeltzatziki

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Riv ett äpple grovt. Lägg äppelrivet i en finmaskig sil och pressa ut vätska.
  2. Blanda med matlagningsyoghurt, riven vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt stå i kylen minst 30 minuter innan servering.

Går kanon att förbereda några timmar eller dagen innan servering! Du kan då tillsätta några äppeltärningar eller nytt äppelriv för extra snygg presentation.  

Fler recept med Tillbehör

  • Chorizosmör
    4 port
    Tillbehör
  • Filodegspaj med spenat och fetaost
    ca 4–6 port
    Tillbehör
  • Svartkålssallad med blodapelsindressing
    2–4 port
    Tillbehör
  • Örtsalt med olika smaksättningar
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA