ca 40 min
ca 4 port

Biff Rydberg

  • 600 g oxfilé 
  • 700 g potatis 
  • 2 stora gula lökar 
  • 50 g smör 
  • 3 msk rapsolja 
  • Salt och peppar 
  • Grov senap och persilja till servering
  • Äggulor till servering 

Biff Rydberg

Det här receptet passar att laga med:
Oxfilé

Gör så här:

  1. Skär potatisen och köttet i tärningar, ca 1x1 cm, och hacka löken.
  2. Stek potatisen i lite av smöret och oljan tills den fått färg och mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek sedan löken i smör till den börjar få färg.
  4. Stek köttet sist på hög värme i smör och olja och smaka av med salt och peppar. Köttet ska få färg men inte bli genomstekt.
  5. Lägg kött och potatis på en tallrik. 
  6. Hacka persilja och strö över tallriken och servera med senap och en äggula om du vill. 

Fler recept med Oxfilé

  • Oxfilé med pomme duchesse
    4–6 port
    Oxfilé
  • Catarina Königs råbiff deluxe
    2 port som huvudrätt, 4 som förrätt
    Innanlår| Oxfilé| Ryggbiff
  • Oxfilé med gratinerad fänkål och bearnaisesmör
    4–5 port
    Oxfilé
  • Oxfilé med parmesanrösti och rödvinssås
    4 port
    Oxfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA