Biff Rydberg

ca 40 min
ca 4 port

Biff Rydberg

  • 600 g oxfilé 
  • 700 g potatis 
  • 2 stora gula lökar 
  • 50 g smör 
  • 3 msk rapsolja 
  • Salt och peppar 
  • Grov senap och persilja till servering
  • Äggulor till servering 

Gör så här

  1. Skär potatisen och köttet i tärningar, ca 1x1 cm, och hacka löken.
  2. Stek potatisen i lite av smöret och oljan tills den fått färg och mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek sedan löken i smör till den börjar få färg.
  4. Stek köttet sist på hög värme i smör och olja och smaka av med salt och peppar. Köttet ska få färg men inte bli genomstekt.
  5. Lägg kött och potatis på en tallrik. 
  6. Hacka persilja och strö över tallriken och servera med senap och en äggula om du vill. 

Fler recept med oxfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!