Brietårta
Varm brietårta som gratineras i ugnen med honung, mandlar, valnötter och pinjenötter. En len och krämig ost som toppas med vindruvor och färsk timjan, perfekt som förrätt eller på ostbrickan till jul och nyår.
30 min
4–6 port
Ingredienser
-
1 brieost
-
1/2 dl mandlar, hackade
-
10–12 valnötter, delade
-
20 g pinjenötter
-
1/2 dl honung
-
Några vindruvor
-
Färsk timjan
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Hacka mandlarna grovt, dela valnötterna och låt pinjenötterna vara som de är.
- Blanda ihop nötblandningen med honungen.
- Lägg osten på ett bakplåtspapper och lägg på nötterna.
- Placera osten i mitten av ugnen och låt gräddas cirka 10 minuter, så att osten känns mjuk och krämig och nötterna är gyllenbruna.
- Dela vindruvorna och toppa osten med dem och färsk timjan.
- Servera direkt.


