Chicken pot pie med svamp

60 min
6 port

Kyckling

  • 800 g kycklingfilé
  • 2 liter vatten (att koka i)
  • 1 tsk salt 

Fyllning

  • 300 g blandsvamp (tex champinjon & gul kantarell)
  • 2 st schalottenlökar 
  • 150 g purjolök 
  • 200 g ricotta 
  • 3 dl vispgrädde 
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 kruka färsk rosmarin (2 stora kvistar)
  • 2 ark smördeg
  • 1 ägg för pensling 
  • Salt & vitpeppar 

En klick smör

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C
  2. Pochera kycklingen i ca 20-30 min
  3. Hacka svampen och stek i en torr panna tills allt vatten gått ur svampen. Salta och peppra efter smak, tillsätt sedan en klick smör (ca 1 msk) och låt all lök fräsa med svampen.
  4. När löken blir glansig är det dags att tillsätta ricotta, grädde och grönsaksbuljong. Låt puttra i pannan tills grädden tjocknat.
  5. När kycklingen är klar, ta upp den ur kastrullen och dra isär den med två gafflar. Hacka rosmarinen och blanda med kycklingen.
  6. Klä din ugnsform med ett smördegsark, nagga botten med hjälp av en gaffel. Fyll sedan pajen med kycklingen i botten och toppa med svamp/lökfyllningen. Klä sedan in pajen i det sista smördegsarket. Nyp ihop kanterna, gör fyra små titthål i toppen av pajen och pensla med ett uppvispat ägg.
  7. Grädda mitt i ugnen i 20 min. Servera med en grönsallad!

Fler recept med kycklingfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!