
Chicken pot pie med svamp
60 min
6 port
Kyckling
- 800 g kycklingfilé
- 2 liter vatten (att koka i)
- 1 tsk salt
Fyllning
- 300 g blandsvamp (tex champinjon & gul kantarell)
- 2 st schalottenlökar
- 150 g purjolök
- 200 g ricotta
- 3 dl vispgrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1/2 kruka färsk rosmarin (2 stora kvistar)
- 2 ark smördeg
- 1 ägg för pensling
- Salt & vitpeppar
En klick smör
Gör så här
- Börja med att sätta ugnen på 200°C
- Pochera kycklingen i ca 20-30 min
- Hacka svampen och stek i en torr panna tills allt vatten gått ur svampen. Salta och peppra efter smak, tillsätt sedan en klick smör (ca 1 msk) och låt all lök fräsa med svampen.
- När löken blir glansig är det dags att tillsätta ricotta, grädde och grönsaksbuljong. Låt puttra i pannan tills grädden tjocknat.
- När kycklingen är klar, ta upp den ur kastrullen och dra isär den med två gafflar. Hacka rosmarinen och blanda med kycklingen.
- Klä din ugnsform med ett smördegsark, nagga botten med hjälp av en gaffel. Fyll sedan pajen med kycklingen i botten och toppa med svamp/lökfyllningen. Klä sedan in pajen i det sista smördegsarket. Nyp ihop kanterna, gör fyra små titthål i toppen av pajen och pensla med ett uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i 20 min. Servera med en grönsallad!