15 min
4 port

Ingredienser

  • 150 g färsk chorizokorv
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2–3 msk färsk hackad persilja, salvia eller timjan.

Chorizosmör

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Ta av skinnet från korven och hacka den i bitar. På en annan skärbräda finhackar du persiljan. Ju mindre bitar persilja desto bättre blir smöret.
  2. Hetta upp en stepanna och fräs korven. Om bitarna är stora kan det vara lättare att låta dem få lite färg och sen hacka upp dem igen. Det viktigaste är att de blir små krispiga bitar.
  3. Lägg det rumsvarma smöret i en bunke. Om du, likt oss, ofta glömmer att ta fram smöret i tid kan du hyvla smöret ner i bunken med en osthyvel. Då blir det rumsvarmt snabbare.
  4. Låt chorizofärsen svalna något innan du föser ner den och eventuellt fett som finns kvar i pannan i bunken. Fettet tillför mycket smak! Tillsätt även nästan all persilja (spara någon tsk till garnityr). Rör om tills du fått en jämn smörblandning med chorizon och persiljan fördelad i hela smöret.
  5. Chorizosmöret serveras med fördel till grillat fläskkött eller kyckling!

Fler recept med Tillbehör

  • Filodegspaj med spenat och fetaost
    ca 4–6 port
    Tillbehör
  • Svartkålssallad med blodapelsindressing
    2–4 port
    Tillbehör
  • Örtsalt med olika smaksättningar
    Tillbehör
  • Smördegstoast chorizo
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA