1 h
4 port

Ingredienser

  • 1.2 kg clubstek
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt och svartpeppar

Kryddsmör

  • 200 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk persilja
  • 1 msk dragon
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk cayennepeppar

Tillbehör

  • 600 g potatis
  • 200 g haricots verts
  • 150 g ruccola

Clubstek provencale

Det här receptet passar att laga med:
Clubstek

Gör så här:

    1. Värm ugnen till 125 grader. Ta fram clubsteken och låt den bli rumstempererad. Salta och peppra den rejält. Stek eller grilla den sedan på hög värme 2 minuter på varje sida och stoppa därefter in den i ugnen, eller på indirekt värme, tills den når en innertemperatur på 58 grader (ca 15 minuter). När köttet är klart, ta ut det och låt vila, höj ugnen till 250 grader, gärna grillfunktion. 
    2. Skiva potatisen och stek lite i taget i olja. Salta potatisen i pannan och lägg därefter all potatis åt sidan i en ugnsform. 

    3. Hacka och blanda ihop alla ingredienser till smöret och mosa antingen med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Låt det stå framme. 

    4. Koka upp saltat vatten och lägg i bönorna i 2-5 minuter. 

    5. Skiva upp clubsteken och lägg ovanpå potatisen, toppa med ett par klickar kryddsmör och stoppa in i ugnen 2-3 minuter eller tills smöret smält över köttet. 

    6. Servera allt med bönor och ruccola. 

Fler recept med Clubstek

  • Clubstekmacka med dijonaise
    ca 2 port
    Clubstek
  • Clubstek med mynta- och gurkyoghurt
    ca 6-8 port
    Clubstek

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA