Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 h
4 port

Ingredienser

  • 1.2 kg clubstek
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt och svartpeppar

Kryddsmör

  • 200 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk persilja
  • 1 msk dragon
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk cayennepeppar

Tillbehör

  • 600 g potatis
  • 200 g haricots verts
  • 150 g ruccola

Clubstek provencale

Det här receptet passar att laga med:
Clubstek

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Ta ut clubsteken och låt bli rumstempurerad, salta och peppra biffen rejält. Stek eller grilla den sedan på hög värme 2 minuter på varje sida och stoppa därefter in den i ugnen eller på indirekt värme ca 15 min eller tills den når en innertemperatur på 58 grader. När köttet är klart, ta ut det och låt vila, höj ugnen till 250 grader, gärna grillfunktion. 
    2. Skiva potatisen och lite i taget stek i olja. Salta potatisen i pannan och lägg därefter all potatis åt sidan i en ugnsform. 

    3. Hacka och blanda ihop alla ingredienser till smöret och mosa antingen med en gaffel eller mixa med en stavmixer, låt stå framme. 

    4. Koka upp saltat vatten och lägg därefter i bönorna i 2-5 minuter. 

    5. Skiva upp clubsteken och lägg ovanpå potatisen, toppa med ett par klickar kryddsmör och stoppa in i ugnen 2-3 minuter eller tills smöret smält över köttet. 

    6. Servera allt med bönor och ruccola. 

Fler recept med Clubstek

  • Clubstekmacka med dijonaise
    ca 2 port
    Clubstek
  • Clubstek med mynta- och gurkyoghurt
    ca 6-8 port
    Clubstek

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA