1 h + 1 dygn
4-6 port

Ingredienser 

  • 600 g fläskfilé 

Marinad 1 

  • 1 msk hoisinsås
  • 2 msk soja
  • 1 msk olja
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 msk farinsocker

Marinad 2 

  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl finklippt persilja
  • 3 msk avrunnen kapris

Ullas dubbelmarinerade fläskfilé

Det här receptet passar att laga med:
Fläskfilé

Gör så här:

    1. Putsa köttet. Blanda marinad 1 och lägg i en plastpåse tillsammans med filén. Vänd runt filén i plastpåsen och förvara i kyl över natten.  

    2. Torka av filén, lägg den på ett galler i en långpanna och sätt i en köttermometer. Stek i 200 g till termometern visar ca 65 grader, det tar ca 20 minuter. Blanda under tiden marinad 2. 

    3. Lägg den något avsvalnade filén (så att påsen inte går sönder) i en plastpåse. Häll över marinad 2. Förvara i kylen i minst 4 timmar men gärna över natten. Vid servering skär du upp filén i tunna skivor och kan pensla på lite av marinad 2. 

Fler recept med Fläskfilé

  • Fläskfilé med sötpotatisstomp och broccoli
    ca 3-4 port
    Fläskfilé
  • Chili och örtmarinerad fläskfilé med citronpotatis och örtmajonäs
    ca 4 port
    Fläskfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA