Dubbelmarinerad fläskfilé

1 h + 1 dygn
4-6 port

Ingredienser 

  • 600 g fläskfilé 

Marinad 1 

  • 1 msk hoisinsås
  • 2 msk soja
  • 1 msk olja
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 msk farinsocker

Marinad 2 

  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl finklippt persilja
  • 3 msk avrunnen kapris

Gör så här

    1. Putsa köttet. Blanda marinad 1 och lägg i en plastpåse tillsammans med filén. Vänd runt filén i plastpåsen och förvara i kyl över natten.  

    2. Torka av filén, lägg den på ett galler i en långpanna och sätt i en köttermometer. Stek i 200 g till termometern visar ca 65 grader, det tar ca 20 minuter. Blanda under tiden marinad 2. 

    3. Lägg den något avsvalnade filén (så att påsen inte går sönder) i en plastpåse. Häll över marinad 2. Förvara i kylen i minst 4 timmar men gärna över natten. Vid servering skär du upp filén i tunna skivor och kan pensla på lite av marinad 2. 

Fler recept med fläskfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!