Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 h + 1 dygn
4-6 port

Ingredienser 

  • 600 g fläskfilé 

Marinad 1 

  • 1 msk hoisinsås
  • 2 msk soja
  • 1 msk olja
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 msk farinsocker

Marinad 2 

  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl finklippt persilja
  • 3 msk avrunnen kapris

Ullas dubbelmarinerade fläskfilé

Det här receptet passar att laga med:
Fläskfilé

Gör så här:

    1. Putsa köttet. Blanda marinad 1 och lägg i en plastpåse tillsammans med filén. Vänd runt filén i plastpåsen och förvara i kyl över natten.  

    2. Torka av filén, lägg den på ett galler i en långpanna och sätt i en köttermometer. Stek i 200 g till termometern visar ca 65 grader, det tar ca 20 minuter. Blanda under tiden marinad 2. 

    3. Lägg den något avsvalnade filén (så att påsen inte går sönder) i en plastpåse. Häll över marinad 2. Förvara i kylen i minst 4 timmar men gärna över natten. Vid servering skär du upp filén i tunna skivor och kan pensla på lite av marinad 2. 

Fler recept med Fläskfilé

  • Fläskfilé med sötpotatisstomp och broccoli
    ca 3-4 port
    Fläskfilé
  • Chili och örtmarinerad fläskfilé med citronpotatis och örtmajonäs
    ca 4 port
    Fläskfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA