
Dubbelmarinerad fläskfilé
1 h + 1 dygn
4-6 port
Ingredienser
- 600 g fläskfilé
Marinad 1
- 1 msk hoisinsås
- 2 msk soja
- 1 msk olja
- 1 tsk socker
- 1/2 tsk salt
- 2 msk honung
- 2 msk farinsocker
Marinad 2
- 1/2 dl vitvinsvinäger
- 1/2 dl vatten
- 2 dl olja
- 1 tsk salt
- 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2 dl finklippt persilja
- 3 msk avrunnen kapris
Gör så här
-
Putsa köttet. Blanda marinad 1 och lägg i en plastpåse tillsammans med filén. Vänd runt filén i plastpåsen och förvara i kyl över natten.
-
Torka av filén, lägg den på ett galler i en långpanna och sätt i en köttermometer. Stek i 200 g till termometern visar ca 65 grader, det tar ca 20 minuter. Blanda under tiden marinad 2.
-
Lägg den något avsvalnade filén (så att påsen inte går sönder) i en plastpåse. Häll över marinad 2. Förvara i kylen i minst 4 timmar men gärna över natten. Vid servering skär du upp filén i tunna skivor och kan pensla på lite av marinad 2.