45 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g fläskfile
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 kruka timjan
  • 1 citron
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 krm cayennepeppar

Potatis

  • 500 g fast potatis
  • 50 g smör 
  • 1 msk rapsolja
  • Salt

Fläskfilégryta med citron och timjan

Det här receptet passar att laga med:
Fläskfilé

Gör så här:

    1. Putsa fläskfilen fri från eventuella senor eller hinnor. Skär sedan i medaljonger ca 1 cm tjocka. Hacka lök, vitlök, 1 msk timjan och riv skalet från citronen. Lägg åt sidan. 

    2. Sätt på ugnen på 220 grader. Klyfta potatisen, lägg i en ugnsfast form krydda och tillsätt smör/olja. Stoppa in i ugnen ca 30 minuter.  

    3. Krydda fläskfilen med salt, peppar, timjan och skalet från citronen. Stek fläskfilén i smör och olja på medelvärme tills den får fin färg. Tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken blir mjuk. 

    4. Tillsätt creme fraiche och saften från en halv citron. Låt koka upp och sjuda på medelvärme ca 4-5 minuter. 

    5. Smaka upp med citron, salt och eventuellt lite cayennepeppar. 

    6. Servera med rostad potatis, sallad och ett par kvistar färsk timjan. 

Fler recept med Fläskfilé

  • Dubbelmarinerad fläskfilé
    4-6 port
    Fläskfilé
  • Fläskfilé med sötpotatisstomp och broccoli
    ca 3-4 port
    Fläskfilé
  • Chili och örtmarinerad fläskfilé med citronpotatis och örtmajonäs
    ca 4 port
    Fläskfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA