

1,5 h
ca 4 port
Kött & marinad
- 1 kg fläskfilé från Gårdssällskapet
- Olivolja
- 1 msk soja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- Timjan
- Salt och peppar
Övrigt
- 900 g mjölig potatis
- 50 g smör
- 2 st äggulor
- Salt och peppar
- Ca ett halv paket haricots verts
- 4 baconskivor
- 1 spetspaprika, delad i 4 lika stora delar
- 2 tomater, delade
- Oregano
- Bearnaisesås
Fläskfilé på planka
Det här receptet passar att laga med:
Fläskfilé
Gör så här:
- Putsa fläskfilén ren från hinnor
- Marinera köttet i god tid och låt ligga i kyl, helst några timmar
Vid tillagning i ugn:
- Sätt ugnen på 150 grader
- Bryn köttet i grillpanna på högvärme runtom tills den fått bra färg
- Låt tillagas cirka 30 minuter, tills den når en innertemperatur på 65 grader
- Låt vila i folie cirka 10-15 minuter
Vid tillagning på grill:
- Grilla köttet till det fått en bra yta runtom
- Lägg sedan på indirekt värme, alternativt i ugnen på hundra grader tills köttet når en innertemperatur på 65 grader
- Ta ut och vila i folie cirka 10-15 minuter
Tillbehör:
- Sätt ugnen på 250 grader
- Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten
- Pressa den noga och tillsätt smör, ägg, salt och peppar tills allt är blandat. Låt svalna en stund
- Lägg potatisen i en spritspåse (ev. med munstycke) och spritsa runt en skärbräda
- Krydda spetspaprikan och tomaterna med olivolja, salt, peppar och lite oregano
- Stek på hög temperatur i stekpanna tills de fått färg
- Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten (cirka 3-5 minuter)
- Linda in små knyten med bacon runt och stek på hög värme i pannan
- Lägg in plankan i ugnen och låt potatisen få färg, cirka 5-10 minuter
- Skär upp köttet och lägg på brickan tillsammans med spetspaprika och baconlindade haricots verts
- Servera allting med bearnaisesås
Fler recept med Fläskfilé

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA