1,5 h
ca 4–6 port
Ingredienser
- 500 g filodeg
- 300 g bacon
- 2 krukor bladpersilja
- 150 g färsk spenat
- 150 g fetaost
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Filodegspaj med spenat och fetaost
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
- Hetta upp ugnen till 200 grader över och undervärme.
- Lägg baconet på en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen tills du fått ett fint krisp. Ta ut och lägg på hushållspapper. Låt svalna innan du skär baconet i små bitar, max 1*1 cm. Finhacka även bladpersiljan och spenaten. Smula fetaosten.
- Vispa ihop ägg, mjölk och matlagningsyoghurt. Krydda med salt och peppar.
- Pensla en ugnssäker form med rapsoja.
- Lägg 2 ark filodeg på köksbänken, ta 2–3 msk var av bacon, persilja, spenat och fetaost och sprinkla över filodegen.
- Ta tag i de yttre hörnen på kortsidan av det ena arket, tryck ihop arket så att du får ett ca 2 cm högt dragspelsliknande veck. Tryck ihop det och placera i formen och tryck ner eventuella kanter som sticker upp.
- Upprepa processen tills hela formen är fylld.
- Häll äggblandningen jämnt över hela pajen.
- Baka av i ugnen i 35–40 minuter.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA