Filodegspaj med spenat och fetaost

1,5 h
ca 4–6 port

Ingredienser

  • 500 g filodeg
  • 300 g bacon
  • 2 krukor bladpersilja
  • 150 g färsk spenat
  • 150 g fetaost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp ugnen till 200 grader över och undervärme.
  2. Lägg baconet på en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen tills du fått ett fint krisp. Ta ut och lägg på hushållspapper. Låt svalna innan du skär baconet i små bitar, max 1*1 cm. Finhacka även bladpersiljan och spenaten. Smula fetaosten.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och matlagningsyoghurt. Krydda med salt och peppar.
  4. Pensla en ugnssäker form med rapsoja.
  5. Lägg 2 ark filodeg på köksbänken, ta 2–3 msk var av bacon, persilja, spenat och fetaost och sprinkla över filodegen.
  6. Ta tag i de yttre hörnen på kortsidan av det ena arket, tryck ihop arket så att du får ett ca 2 cm högt dragspelsliknande veck. Tryck ihop det och placera i formen och tryck ner eventuella kanter som sticker upp.
  7. Upprepa processen tills hela formen är fylld.
  8. Häll äggblandningen jämnt över hela pajen.
  9. Baka av i ugnen i 35–40 minuter.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!