
Filodegspaj med spenat och fetaost
1,5 h
ca 4–6 port
Ingredienser
- 500 g filodeg
- 300 g bacon
- 2 krukor bladpersilja
- 150 g färsk spenat
- 150 g fetaost
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
- Hetta upp ugnen till 200 grader över och undervärme.
- Lägg baconet på en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen tills du fått ett fint krisp. Ta ut och lägg på hushållspapper. Låt svalna innan du skär baconet i små bitar, max 1*1 cm. Finhacka även bladpersiljan och spenaten. Smula fetaosten.
- Vispa ihop ägg, mjölk och matlagningsyoghurt. Krydda med salt och peppar.
- Pensla en ugnssäker form med rapsoja.
- Lägg 2 ark filodeg på köksbänken, ta 2–3 msk var av bacon, persilja, spenat och fetaost och sprinkla över filodegen.
- Ta tag i de yttre hörnen på kortsidan av det ena arket, tryck ihop arket så att du får ett ca 2 cm högt dragspelsliknande veck. Tryck ihop det och placera i formen och tryck ner eventuella kanter som sticker upp.
- Upprepa processen tills hela formen är fylld.
- Häll äggblandningen jämnt över hela pajen.
- Baka av i ugnen i 35–40 minuter.