1,5 h
ca 4–6 port

Ingredienser

  • 500 g filodeg
  • 300 g bacon
  • 2 krukor bladpersilja
  • 150 g färsk spenat
  • 150 g fetaost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Filodegspaj med spenat och fetaost

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Hetta upp ugnen till 200 grader över och undervärme.
  2. Lägg baconet på en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen tills du fått ett fint krisp. Ta ut och lägg på hushållspapper. Låt svalna innan du skär baconet i små bitar, max 1*1 cm. Finhacka även bladpersiljan och spenaten. Smula fetaosten.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och matlagningsyoghurt. Krydda med salt och peppar.
  4. Pensla en ugnssäker form med rapsoja.
  5. Lägg 2 ark filodeg på köksbänken, ta 2–3 msk var av bacon, persilja, spenat och fetaost och sprinkla över filodegen.
  6. Ta tag i de yttre hörnen på kortsidan av det ena arket, tryck ihop arket så att du får ett ca 2 cm högt dragspelsliknande veck. Tryck ihop det och placera i formen och tryck ner eventuella kanter som sticker upp.
  7. Upprepa processen tills hela formen är fylld.
  8. Häll äggblandningen jämnt över hela pajen.
  9. Baka av i ugnen i 35–40 minuter.

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA