Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
20 minuter
6 port

Flapsteak

  • 1 kg flapsteak
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Marinerad zucchini

  • 2 st stora zucchini
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl olivolja

Fetaostsmör

  • 75 g smör
  • 100 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Flapsteak med marinerad zucchini

Det här receptet passar att laga med:
Flapsteak

Gör så här:

  1. Blanda ihop pressad vitlök med skal och saft från citronen, hackad persilja och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. 
  2. Skiva zucchinin. Grilla zucchinin på båda sidorna så den får fin färg. Lägg sedan ner den i marinaden och låt ligga medan du lagar klart maten. 

  3. Smula fetaosten och blanda ihop med smöret och pressad vitlök. 

  4. Skär några snitt i köttet (ca 2 mm djupa). Salta och peppra sedan ditt kött rikligt och grilla 5-7 minuter på varje sida så det når en innertemperatur på ca 58 grader. Låt sedan ditt kött vila 10 minuter innan du skivar upp det i tunna skivor. 

Fler recept med Flapsteak

  • Flapsteak med svamprisotto
    ca 4-5 port
    Flapsteak

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA