Flapsteak med marinerad zucchini
20 minuter
6 port
Flapsteak
- 1 kg flapsteak
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Marinerad zucchini
- 2 st stora zucchini
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 citron
- 1 kruka persilja
- 2 dl olivolja
Fetaostsmör
- 75 g smör
- 100 g fetaost
- 1 vitlöksklyfta
- Salt och peppar
Gör så här
- Blanda ihop pressad vitlök med skal och saft från citronen, hackad persilja och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.
-
Skiva zucchinin. Grilla zucchinin på båda sidorna så den får fin färg. Lägg sedan ner den i marinaden och låt ligga medan du lagar klart maten.
-
Smula fetaosten och blanda ihop med smöret och pressad vitlök.
-
Skär några snitt i köttet (ca 2 mm djupa). Salta och peppra sedan ditt kött rikligt och grilla 5-7 minuter på varje sida så det når en innertemperatur på ca 58 grader. Låt sedan ditt kött vila 10 minuter innan du skivar upp det i tunna skivor.


