Flapsteak med marinerad zucchini

20 minuter
6 port

Flapsteak

  • 1 kg flapsteak
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Marinerad zucchini

  • 2 st stora zucchini
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl olivolja

Fetaostsmör

  • 75 g smör
  • 100 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop pressad vitlök med skal och saft från citronen, hackad persilja och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. 
  2. Skiva zucchinin. Grilla zucchinin på båda sidorna så den får fin färg. Lägg sedan ner den i marinaden och låt ligga medan du lagar klart maten. 

  3. Smula fetaosten och blanda ihop med smöret och pressad vitlök. 

  4. Skär några snitt i köttet (ca 2 mm djupa). Salta och peppra sedan ditt kött rikligt och grilla 5-7 minuter på varje sida så det når en innertemperatur på ca 58 grader. Låt sedan ditt kött vila 10 minuter innan du skivar upp det i tunna skivor. 

Fler recept med flapsteak

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!