

1h
4 port
Ingredienser
- 800 g flapsteak
Sparristarte
- En halv knippe sparris, delade på längden
- 1,5 dl crème fraiche
- 1 kyld smördeg
- Pinjenötter
- Chiliflakes
- Finriven parmesanost
- Hackad persilja
- Olivolja
- Salt och peppar
Spetskål i ugn
- 1 spetskål, delad i fyra lite stora delar på längden
- Soja
- Salt och peppar
- Smör
Grillad flapsteak med sparristarte
Det här receptet passar att laga med:
Flapsteak
Gör så här:
- Valfritt: Marinera köttet några timmar innan grillning
- Sätt ugnen på 200 grader
- Dela sparrisen på längden
- Nagga pajdegen med en gaffel
- Bre på crème fraiche, lämna cirka 1 cm kant kvar, salta och peppra
- Placera ut sparrisen jämt över degen
- Pensla kanterna med olivolja
- Sätt in i ugnen cirka 20-30 minuter
- Toppa med finriven parmesan, pinjenötter, chiliflakes och hackad bladpersilja
- Dela spetskålen i fyra lika stora bitar på längden
- Ringla över soja och hyvla på smör
- Salta och peppra
- Tillaga cirka 20-30 minuter i mitten av ugnen
- Lägg köttet på grillen
- Om köttet har en tunnare och en tjockare del- lägg den tunnare delen av köttbiten vid sidan av glödbädden när den fått lite yta
- Grilla tills innertemperaturen når 52 grader
- Låt köttet vila ungefär lika länge som det grillats
- Servera allting tillsammans

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA