Grillad flapsteak med sparristarte

1h
4 port

Ingredienser

  • 800 g flapsteak

Sparristarte

  • En halv knippe sparris, delade på längden
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 kyld smördeg
  • Pinjenötter
  • Chiliflakes
  • Finriven parmesanost
  • Hackad persilja
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Spetskål i ugn

  • 1 spetskål, delad i fyra lite stora delar på längden
  • Soja
  • Salt och peppar
  • Smör
 
 

Gör så här

    1. Valfritt: Marinera köttet några timmar innan grillning
    2. Sätt ugnen på 200 grader
    3. Dela sparrisen på längden
    4. Nagga pajdegen med en gaffel
    5. Bre på crème fraiche, lämna cirka 1 cm kant kvar, salta och peppra 
    6. Placera ut sparrisen jämt över degen
    7. Pensla kanterna med olivolja
    8. Sätt in i ugnen cirka 20-30 minuter
    9. Toppa med finriven parmesan, pinjenötter, chiliflakes och hackad bladpersilja
    10.  Dela spetskålen i fyra lika stora bitar på längden
    11.  Ringla över soja och hyvla på smör
    12.  Salta och peppra
    13.  Tillaga cirka 20-30 minuter i mitten av ugnen
    14.  Lägg köttet på grillen
    15.  Om köttet har en tunnare och en tjockare del- lägg den tunnare delen av köttbiten vid sidan av glödbädden när den fått lite yta
    16.  Grilla tills innertemperaturen når 52 grader
    17.  Låt köttet vila ungefär lika länge som det grillats
    18.  Servera allting tillsammans

Fler recept med flapsteak

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!