Grillad flapsteak med sparristarte
1h
4 port
Ingredienser
- 800 g flapsteak
Sparristarte
- En halv knippe sparris, delade på längden
- 1,5 dl crème fraiche
- 1 kyld smördeg
- Pinjenötter
- Chiliflakes
- Finriven parmesanost
- Hackad persilja
- Olivolja
- Salt och peppar
Spetskål i ugn
- 1 spetskål, delad i fyra lite stora delar på längden
- Soja
- Salt och peppar
- Smör
Gör så här
- Valfritt: Marinera köttet några timmar innan grillning
- Sätt ugnen på 200 grader
- Dela sparrisen på längden
- Nagga pajdegen med en gaffel
- Bre på crème fraiche, lämna cirka 1 cm kant kvar, salta och peppra
- Placera ut sparrisen jämt över degen
- Pensla kanterna med olivolja
- Sätt in i ugnen cirka 20-30 minuter
- Toppa med finriven parmesan, pinjenötter, chiliflakes och hackad bladpersilja
- Dela spetskålen i fyra lika stora bitar på längden
- Ringla över soja och hyvla på smör
- Salta och peppra
- Tillaga cirka 20-30 minuter i mitten av ugnen
- Lägg köttet på grillen
- Om köttet har en tunnare och en tjockare del- lägg den tunnare delen av köttbiten vid sidan av glödbädden när den fått lite yta
- Grilla tills innertemperaturen når 52 grader
- Låt köttet vila ungefär lika länge som det grillats
- Servera allting tillsammans


