ca 30-40 min
ca 4-5 port

Flapsteak

  • 1 kg flapstek
  • 0,5 kruka timjan
  • 0,5 citron
  • 0,5 dl olivolja

Svamprisotto

  • 500 g svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3,5 dl risottoris
  • 2,5 dl vitt vin
  • 8-10 dl svampbuljong
  • 2 dl parmesan
  • 50 g smör

Flapsteak med svamprisotto

Det här receptet passar att laga med:
Flapsteak

Gör så här:

  1. Hacka timjan och blanda med skal från citronen samt olivolja och krydda med svartpeppar. Lägg köttet i marinaden och låt ligga minst 30 minuter, medan du kör igång risotton.
  2. Sätt på ugnen på 175 grader.
  3. Hetta upp buljongen i en kastrull.
  4. Dela ner svampen i lagom stora bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svampen till vätskan kokat bort och krydda med salt och svartpeppar och ställ åt sidan.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter på medelvärme.
  6. Häll sedan i riset och låt fräsa ett par minuter i kastrullen innan du häller på vinet.
  7. Sänk till låg/medelvärme och lägg på locket och låt vinet koka in någon minut.
  8. Häll sedan på ca 1 dl buljong i taget och låt småputtra på låg värme tills vätskan är borta innan du fyller på igen. Rör då och då. Under tiden risotton puttrar kan du steka köttet på hög värme så det får fin färg på båda sidor.
  9. Sätt sedan in i ugnen och kör till en innertemperatur på 55 grader och låt sedan vila i folie 10 minuter.
  10. När riset är klart och har en liten kärna kan du ha i svampen, parmesanost, smör och smaka av med salt och svartpeppar.
  11. Skär upp köttet i tunna skivor och servera till risotton.

Fler recept med Flapsteak

  • Grillad flapsteak med tillbehör
    4-6
    Flapsteak
  • Flapsteak med marinerad zucchini
    6 port
    Flapsteak

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA