Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 1,5 h
ca 6-8 port

Flatiron

  • ca 1 kg flat iron 
  • 1/2 dl soja 
  • 500 g små tomater i olika färger 
  • 150 g fetaost 
  • 2 msk olivolja 
  • En kruka koriander 
  • 800 g potatis 
  • 2 msk olja 

Chimichurri

  • 2 dl hackad persilja 
  • 2 klyftor vitlök 
  • 2 st schalottenlökar 
  • 2 dl olivolja 
  • 1/2 dl citronjuice
  • 2 tsk chili flakes 
  • salt och peppar

Flat iron med chimichurri

Det här receptet passar att laga med:
Flat iron

Gör så här:

  1. Börja med att blanda ihop chimichurri, detta kan förberedas redan dagen innan. Hacka persilja, vitlök och scharlottenlök. Blanda ihop det tillsammans med olja, citronjuice och chili flakes. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela potatisen i klyftor och lägg på en plåt, ringla över olja och salt och tillaga i ugn på 200 grader ca 25 min.
  3. Dela tomaterna i halvor och blanda ihop med hackad koriander. Smula ner fetaost och ringla över olivolja.
  4. Flat iron har en ganska grov sena som går genom hela biten denna kan vara bra att skära bort innan tillagning. För att lättare se och komma åt senan dela köttet i två bitar. Som marinad till köttet blandas soja tillsammans med en matsked chimichurri. Marinera gärna köttet redan dagen innan så hinner köttet få mycket smak. 
  5. För att få en riktigt saftig köttbit med bra yta grillas köttet med tekniken reverse sear. Du börjar då grilla på ganska låg temperatur, cirka 100-130 grader. I detta fall har en gasolgrill använts där köttet läggs på den svalare sidan där brännaren inte är igång. Låt köttet ligga tills det når en innertemperatur på cirka 50-52 grader. Ta då av köttbiten och låt den vila på skärbrädan ca 10 minuter. 
  6. Höj nu värmen på grillen och starta eventuell sear-brännare. Lägg sedan på köttbitarna igen för att skapa den där perfekta ytan som du vill ha på ditt kött. Innertemperaturen kommer bli ca 58 grader.  
  7. När köttet är klart ta av det och skär bitarna i tunna skivor mot fibrerna.
  8. Servera köttet tillsammans med chimichurri, potatis och tomatsalladen.

Fler recept

  • Grillad fläskkotlett med chorizosmör
    6 port
    Premiumkotletter
  • Grillad T-benstek med parmesansmör
    4 port
    T-benstek
  • Grillad rostbiff med fransk potatissallad
    6 port
    Rostbiff
  • Grillad gemsallad med fetaost och syrad lök
    4-6 port
    Tillbehör

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA