30 min
4 port

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 msk garam masala
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 200 g krossade tomater
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 100 g färsk spenat
  • 1 förpackning kikärtor
  • 1 förpackning eldost
  • Rapsolja

Garam masala

Det här receptet passar att laga med:
Eldost

Gör så här:

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Skär eldosten i 1 cm tjocka skivor och dela dem i kvartar så att du får ca 2*2 cm stora bitar.
  3. Häll av kikärtorna i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
  4. Hetta upp rapsolja i en stor panna.
  5. Stek eldosten gyllene och lägg åt sidan.
  6. I samma panna fräser du lök, vitlök, ingefära, garam masala, kikärtor och tomatpuré i ett par minuter.
  7. Mosa de hela konserverade tomaterna med en hand eller gaffel och häll ner i stekpannan. Tillsätt krossade tomater och matlagningsgrädde innan du rör om.
  8. Låt allt puttra i ca 5 minuter innan du vänder ner spenaten.
  9. Toppa med eldost och servera med ris.

Fler recept

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA