Grillad flankstek med tortillabröd
1 h
4–6 port
Ingredienser
- 1 kg flankstek
- 1 apelsin (saften)
- 2 msk soja
- 0,5 dl rapsolja
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk rökt paprikapulver
- Salt & peppar
- Lime
- Avocados
- Tortillabröd
- Gräddfil
- Jalapeños
- Svarta bönor
- Tomat- och löksallad
- Picklade rädisor
Gör så här
- Blanda saften från en apelsin med soja, olja, pressad vitlök och rökt paprikapulver.
- Häll marinaden i en plastpåse, lägg i köttet och låt det ligga i kylen under dagen.
- Ta fram köttet en timme innan det ska grillas så det hinner få rumstemperatur.
- Grilla flanksteken hel och krydda med salt och peppar under grillningen.
- Låt flanksteken vila lite innan du trancherar den.
- Halvera under tiden två lime och grilla dessa.
- Tärna avocado, värm tortillabröden och servera flanksteken med gräddfil, jalapeños, pressad lime, svarta bönor, picklade rädisor och tomat- och löksallad.


