Grillad flankstek med tortillabröd

1 h
4–6 port

Ingredienser

  • 1 kg flankstek
  • 1 apelsin (saften)
  • 2 msk soja
  • 0,5 dl rapsolja
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • Salt & peppar
  • Lime
  • Avocados
  • Tortillabröd
  • Gräddfil
  • Jalapeños
  • Svarta bönor
  • Tomat- och löksallad
  • Picklade rädisor

Gör så här

  1. Blanda saften från en apelsin med soja, olja, pressad vitlök och rökt paprikapulver.
  2. Häll marinaden i en plastpåse, lägg i köttet och låt det ligga i kylen under dagen.
  3. Ta fram köttet en timme innan det ska grillas så det hinner få rumstemperatur.
  4. Grilla flanksteken hel och krydda med salt och peppar under grillningen.
  5. Låt flanksteken vila lite innan du trancherar den.
  6. Halvera under tiden två lime och grilla dessa.
  7. Tärna avocado, värm tortillabröden och servera flanksteken med gräddfil, jalapeños, pressad lime, svarta bönor, picklade rädisor och tomat- och löksallad.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!