1 h
4–6 port

Ingredienser

  • 1 kg flankstek
  • 1 apelsin (saften)
  • 2 msk soja
  • 0,5 dl rapsolja
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • Salt & peppar
  • Lime
  • Avocados
  • Tortillabröd
  • Gräddfil
  • Jalapeños
  • Svarta bönor
  • Tomat- och löksallad
  • Picklade rädisor

Grillad flankstek med tortillabröd

Det här receptet passar att laga med:
Flankstek

Gör så här:

  1. Blanda saften från en apelsin med soja, olja, pressad vitlök och rökt paprikapulver.
  2. Häll marinaden i en plastpåse, lägg i köttet och låt det ligga i kylen under dagen.
  3. Ta fram köttet en timme innan det ska grillas så det hinner få rumstemperatur.
  4. Grilla flanksteken hel och krydda med salt och peppar under grillningen.
  5. Låt flanksteken vila lite innan du trancherar den.
  6. Halvera under tiden två lime och grilla dessa.
  7. Tärna avocado, värm tortillabröden och servera flanksteken med gräddfil, jalapeños, pressad lime, svarta bönor, picklade rädisor och tomat- och löksallad.

Fler recept

  • Flankstek i pitabröd med yoghurtsås
    ca 4-5 port
    Flankstek
  • Flankstek med krossad potatis och syrlig örtkram
    ca 4 port
    Flankstek

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA