Grillad njurtapp med bakpotatis
1,5 h
4–6 port
Ingredienser
- 1 kg njurtapp
- 4 bakpotatisar
- 2 hjärtsallader, delade på hälften
- Pinjenötter
- Parmesanost
Sås till potatis
- 2 dl gräddfil
- Chilisalt
- 1 msk dijonsenap
- 1 kruka gräslök, finhackad
Gör så här
- Blanda ingredienserna till såsen och ställ in i kylen.
- Tänd grillen.
- Skär ett kryss i potatisarna och lägg direkt på grillen (cirka en timme och en innertemperatur på 100°).
- Marinera köttet med valfri marinad.
- Grilla köttet några minuter per sida (rött kött 55°, rosa kärna 58°, välstekt 63°).
- Ta bort några minuter innan önskad temperatur och låt vila i folie, gärna 10–15 minuter.
- Lägg en klick smör på hjärtsalladen och stek eller grilla tills den fått lite färg.
- Strö över riven parmesan och pinjenötter innan servering.
- Servera allting ihop. Eventuellt med andra såser som bearnaise eller rödvinssås.


