Grillad njurtapp med bakpotatis

1,5 h
4–6 port

Ingredienser

  • 1 kg njurtapp
  • 4 bakpotatisar
  • 2 hjärtsallader, delade på hälften
  • Pinjenötter
  • Parmesanost

Sås till potatis

  • 2 dl gräddfil
  • Chilisalt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 kruka gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och ställ in i kylen.
  2. Tänd grillen.
  3. Skär ett kryss i potatisarna och lägg direkt på grillen (cirka en timme och en innertemperatur på 100°).
  4. Marinera köttet med valfri marinad.
  5. Grilla köttet några minuter per sida (rött kött 55°, rosa kärna 58°, välstekt 63°).
  6. Ta bort några minuter innan önskad temperatur och låt vila i folie, gärna 10–15 minuter.
  7. Lägg en klick smör på hjärtsalladen och stek eller grilla tills den fått lite färg.
  8. Strö över riven parmesan och pinjenötter innan servering.
  9. Servera allting ihop. Eventuellt med andra såser som bearnaise eller rödvinssås.

Fler recept med njurtapp

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!