ca 40 min
ca 4-6 port

Ryggbiff med sallad

  • 700 g ryggbiff med kappa 
  • 250 g jordgubbar 
  • 2 st avokado 
  • 250 g körsbärstomater 
  • 3 st salladslökar 
  • 1/2 citron 
  • 1/2 dl olivolja 
  • 2 tsk vitvinsvinäger 
  • 1/2 tsk salt 
  • 1/2 tsk peppar 

Fetaoströra

  • 150 g fetaost 
  • 1 dl turkisk yoghurt 
  • 1 klyfta vitlök 
  • 2 msk olivolja 
  • salt och peppar

Grillad ryggbiff med sommarsallad

Det här receptet passar att laga med:
Ryggbiff, Entrecote

Gör så här:

  1. Ta fram köttet och torka av bitarna med lite hushållspapper. Strö salt över köttet och låt det stå i rumstemperatur innan de läggs på grillen.
  2. Eftersom köttet går fort att grilla kan du förbereda tillbehören innan. Skär upp jordgubbar, avokado och tomater i bitar. Skiva salladslöken i tunna skivor och blanda den med saften från en halv citron, olivolja, vinäger, salt och peppar. Blanda löken och dressingen med resten av grönsakerna. Toppa med några basilikablad. 
  3. För fetaoströran börja med att mosa fetaosten med en gaffel, blanda i turkisk yoghurt, en pressad vitlöksklyfta och olja. Smaka av röran med salt och peppar.
  4. Nu är det dags för köttet att läggas på grillen. Se till att grillen är ordentligt varm, grilla köttet några minuter på varje sida. Lägg sedan köttet åt sidan att vila inlindad i folie. 
  5. Till servering kan du antingen servera biffarna hela eller skära det i skivor.

Fler recept med Ryggbiff, Entrecote

  • Asiatisk biffsallad med lime och koriander
    Ca 4 port
    Ryggbiff

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA