Grillade rädisor med grön dressing

25 min
4 port

Ingredienser

  • 1 knippe rädisor med blast  
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja 
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Salt och peppar

Gör så här

1. Lägg rädisorna i kallt vatten i ca 10 minuter och rör om då och då så att all sand sköljs av. Ta upp dem och lägg på en kökshandduk så att de får rinna av. Ansa bort blasten och roten. Spara lite av blasten, den kommer du få användning av. 

2. Ta ett bakplåtspapper, skrynkla ihop det och skölj i kallt vatten. Gör en liten knut i varje hörn så att du får en liten skål av pappret. Lägg ner rädisorna i skålen och ringla över lite olivolja och salt.

3. Grilla i pappersskålen på indirekt värme på grillen i 15 minuter, avsluta med att lägga skålen på direkt värme i ett par minuter för att ge rädisorna yta. 

4. Mixa 1 dl av rädisblasten, vitlöksklyftan, olivoljan och äppelcidervinägern med stavmixer. När du har en slät olja smakar du av med salt och peppar. 

5. När rädisorna är färdiga ringlar du oljan över och serverar dem ljumna.

Rädisorna passar bra till det mesta grillat, som till exempel chorizo eller ryggbiff!

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!