
ca 45 min
ca 6 port
Grillspett
- 600 g rostasfilé
- 1 liten gul paprika
- 1 liten röd paprika
- 1 röd lök
- 200 g små champinjoner
Klyftpotatis
- 6 port potatis
- 2 vitlöksklyftor
- Torkade örter
Tzatziki
- 5 dl turkisk yoghur
- 0,5 gurka
- Ca 3 vitlöksklyftor
Grillspett med klyftpotatis och tzatziki
Det här receptet passar att laga med:
Rostas
Gör så här:
- Lägg grillspett (om de är i trä) i blöt.
- ätt på ugnen på 225 grader.
- Skär potatisarna i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och pressa över vitlöksklyftorna. Krydda med salt, svartpeppar och torkade örter och blanda runt. Sätt in i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen fått fin färg och en mjuk i mitten.
- Skär köttet i tärningar. Kärna ur och skär paprikorna i bitar- Skala och skär löken i klyftor. Om champinjonerna är stora kan du dela ner de i halvor eller kvartar.
- Trä på kött och grönsaker på spetten och lägg på en plåt. Ringla över lite olja och krydda med salt och svartpeppar.
- Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt, pressad vitlök samt salt och svartpeppar.
- Grilla grillspetten runtom så de får fin färg och köttet fortfarande är rosa i mitten. Servera direkt.
Fler recept med Rostas

Bygg en köttlåda med dina favoriter!
Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.
BYGG DIN EGNA LÅDA