20 min
2-4 port
  • 2 skivor surdegsbröd (ca 100 g)
  • 150 g körsbärstomater
  • 0.5 gurka
  • 0.25 rödlök
  • 1 msk kapris 
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk olivolja + olja till krutonger
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar
  • Färsk basilika

 

Panzanella: italiensk brödsallad

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme. 
  2. Skär eller bryt brödet i ca 0,5-1 cm stora bitar. Slunga dem i olivolja och salt och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de fått gyllene färg och blivit krispiga. Ta då ut dem och låt svalna. 
  3. Dela gurkan på längden och gröp ut innanmätet. Skär gurkan i samma storlek som brödet. Skölj och skär även tomaterna i samma storlek. 
  4. Finhacka rödlöken och tillsätt till tomaterna och gurkan. 
  5. Skär ut kärnorna ur oliverna och skär även dem i samma storlek som tomat och gurka. 
  6. Häll på olivolja, kapris och vitvinsvinäger. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. 

Toppa salladen med krutongerna och färsk basilika. 


Tips! För att göra salladen mer matig, dela lite mozzarella och vänd i, mynta lite grillad korv eller skär några tunna skivor grillat nötkött. Då blir panzanellan en perfekt sommarlunch!

Fler recept med Tillbehör

  • Chorizosmör
    4 port
    Tillbehör
  • Filodegspaj med spenat och fetaost
    ca 4–6 port
    Tillbehör
  • Svartkålssallad med blodapelsindressing
    2–4 port
    Tillbehör
  • Örtsalt med olika smaksättningar
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA