Världens godaste kålsallad

15 min
4 port

Ingredienser

  • 0,5 rödkål
  • 150 g grönkål
  • 0,5 rödlök
  • 1 paprika
  • 1 syrligt äpple

Dressing

  • 1 citron
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 1 krm salt
  • Ca 1 krm svartpeppar

 

 

Gör så här

  1. Finstrimla rödkål, grönkål, rödlök, paprika och ett syrligt äpple.
  2. Pressa juicen från en citron och riv en vitlöksklyfta innan du blandar dem med resterande ingredienser till dressing.
  3. Smaka av med salt och peppar, ca 1 krm av varje.
  4. Ringla dressingen över salladen och blanda ordentligt.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!