Vispat kantarellsmör med örter
15 min + tid att kylas
4 port
Ingredienser
- 100 g kantareller
- 200 g smör
- 1 kruka gräslök
- 1 kruka persilja
- 1 tsk flingsalt
- Ev 1 tsk kantarellfond
Gör så här
- Rensa och ansa kantarellerna.
- Finhacka dem innan du fräser dem på medelhög värme i en stekpanna med lite smör tills det mesta av vätskan har gått ur.
- Finhacka gräslök och persilja.
- Smält smöret tillsammans med kantarellerna. Blanda ner de hackade örterna, flingsaltet och eventuell kantarellfond.
- Rör ordentligt innan du kyler ner, förslagsvis i kylen.
- Ta fram det kylda kryddsmöret från kylen. Vispa det fluffigt med elvisp och lägg upp i den tilltänkta serverinsskålen.
- Du kan göra detta i förväg och förvara i kylen till servering.


