15 min + tid att kylas
4 port
Ingredienser
- 100 g kantareller
- 200 g smör
- 1 kruka gräslök
- 1 kruka persilja
- 1 tsk flingsalt
- Ev 1 tsk kantarellfond
Vispat kantarellsmör med örter
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
- Rensa och ansa kantarellerna.
- Finhacka dem innan du fräser dem på medelhög värme i en stekpanna med lite smör tills det mesta av vätskan har gått ur.
- Finhacka gräslök och persilja.
- Smält smöret tillsammans med kantarellerna. Blanda ner de hackade örterna, flingsaltet och eventuell kantarellfond.
- Rör ordentligt innan du kyler ner, förslagsvis i kylen.
- Ta fram det kylda kryddsmöret från kylen. Vispa det fluffigt med elvisp och lägg upp i den tilltänkta serverinsskålen.
- Du kan göra detta i förväg och förvara i kylen till servering.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA