Vispat kantarellsmör med örter

15 min + tid att kylas
4 port

Ingredienser 

  • 100 g kantareller
  • 200 g smör 
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk flingsalt
  • Ev 1 tsk kantarellfond

Gör så här

  1. Rensa och ansa kantarellerna. 
  2. Finhacka dem innan du fräser dem på medelhög värme i en stekpanna med lite smör tills det mesta av vätskan har gått ur. 
  3. Finhacka gräslök och persilja. 
  4. Smält smöret tillsammans med kantarellerna. Blanda ner de hackade örterna, flingsaltet och eventuell kantarellfond. 
  5. Rör ordentligt innan du kyler ner, förslagsvis i kylen. 
  6. Ta fram det kylda kryddsmöret från kylen. Vispa det fluffigt med elvisp och lägg upp i den tilltänkta serverinsskålen. 
  7. Du kan göra detta i förväg och förvara i kylen till servering.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!