Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 1h
ca 6 port

Sjömansbiff

  • 1 kg innanlår 
  • 1 1/2 kg potatisar 
  • 4-5 gula lökar 
  • 4 msk tomatpuré 
  • 4 lagerblad 
  • 2 tsk timjan 
  • 5 dl vatten 
  • 2 st köttbuljongtärningar 
  • 1/2 l mörk öl

Tillbehör

  • Inlagd gurka 
  • Inlagda rödbetor 
  • Persilja till servering

Klassisk sjömansbiff

Det här receptet passar att laga med:
Innanlår

Gör så här:

  1. Putsa köttet och skär i tunna skivor, som bankas ut lite. 
  2. Skala potatis och lök. Skiva löken tunt och skär potatisen i skivor på ca 1 cm. 
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek löken så den mjuknar. Lägg sedan åt sidan och stek köttet i samma stekpanna så det bryns på båda sidor. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet åt sidan. 
  4. Bryn tomatpurén i stekpannan en minut och häll sedan på vatten och tillsätt buljongtärningen och vispa ihop det. Tillsätt öl och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. 
  5. Varva potatis, lök och kött i en gryta och krydda med salt, svartpeppar och timjan. Tillsätt lagerblad och avsluta med att hälla på såsen. Låt puttra under lock ca 45 minuter. 
  6. Servera med inlagd gurka, rödbetor och persilja.

Fler recept med Innanlår

  • Pepparrotsfyllda rullader på rotfruktsbädd
    4 port
    Innanlår
  • Het röd currygryta med citrongräs
    6 port
    Innanlår
  • Biffstroganoff med jasminris och saltgurka
    4 port
    Innanlår
  • Höststek med krämig polenta och svampfräs
    ca 6 port
    Innanlår

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA