Ca 30 min
Ca 4 port

Carbonara

  • 4 port spaghetti
  • 4 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g tärnat bacon
  • 1,5 dl riven parmesan
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • 4 port spaghetti

Krämig carbonara

Det här receptet passar att laga med:
Bacon

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning. Spara lite pastavatten när du häller av pastan.
  2. Vispa ihop ägg i en bunke tillsammans med hälften av osten. Krydda med salt, svartpeppar och cayennpeppar.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs bacon så det får fin yta. Sista minuter kan du pressa i vitlöken och låta fräsa med.
  4. Rör ner baconfräset i en kokta pastan och rör ner äggsmeten och krydda med svartpeppar. Rör så äggen blir krämiga och späd eventuellt med lite pastavatten.
  5. Avsluta med att röra ner den sista parmesanen och servera direkt.

Fler recept med Bacon

  • Fläskpannkaka med bacon
    ca 4-6 port
    Bacon
  • Glass med baconströssel
    ca 6 port
    Bacon

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA