1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg lammkarré 
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk hackad salvia
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung

Ratatouille

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g krossade tomater
  • 1 dl rött vin 
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpure
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 msk hackad salvia

Grillad lammkarré med ratatouille

Det här receptet passar att laga med:
Lammkarré med ben

Gör så här:

    1. Hacka aubergine, lök, vitlök, zucchini och paprika i sockerbitsstora bitar. Bryn i en kastrull tillsammans med 1 msk naturell olja i 2-3 minuter på medelhög värme. Tillsätt sedan vinet, tomatpuren och fonden. Låt koka ihop ca 2–3 minuter till tillsätt tillsist krossade tomaterna, låt puttra på låg värme minst 30 minuter. 

    2. Blanda marinaden till lammet och låt ligga minst 30 minuter. Grilla sedan på hög temperatur 2 minuter på varje sida tills du når en innertemperatur på 59 grader, låt sedan vila 5–10 minuter innan du äter. 

    3. Servera ratatouille tillsammans med grillad lammkarré och toppa med lite färsk salvia. 

Fler recept med Lammkarré med ben

  • Lammkarré med rödbetor, chèvre och hasselnötsmör
    4 port
    Lammkarré med ben
  • Lammtacos med tomatsalsa, fetaost och avokadokräm
    ca 4 port
    Lammkarré med ben
  • Lammkarré med sötpotatis och tabascosmör
    ca 4 port
    Lammkarré med ben

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA