Lammrostbiff sous vide
3 h
4 port
Ingredienser
- 500 g lammrostbiff
- 25 g smör
- 1 kvist salvia
- 1 kvist rosmarin
- 1 vitlöksklyfta
Vispat brynt salviasmör
- 200 g smör
- Salvia
Gör så här
- Torka av all vätska på rostbiffen med hushållspapper. Krydda ordentligt med salt och peppar. Lägg ner köttet i en vakuumpåse och tillsätt smör, salvia, rosmarin och en vitlöksklyfta. Förslut påsen och lägg ner i ditt vattenbad.
- Sätt din sous vide på önskad innertemperatur i 2,5h. 58° för rare, 60° för medium och 70° för well done.
- Hetta upp en stekpanna till medelhög värme. Börja med att steka rostbiffen med fettkappan nedåt. Stek någon minut per sida så att köttet får en fin yta.
- Servera med parmesanpotatis, potatisgratäng eller ditt favorittillbehör!
Vispat brynt salviasmör
- Bryn smör tillsammans med ett par kvistar salvia.
- För över smöret till en burk med lock och låt svalna i kylen.
- Vispa smöret fluffigt och servera till ditt kött.


