Lammrostbiff sous vide

3 h
4 port

Ingredienser

  • 500 g lammrostbiff
  • 25 g smör
  • 1 kvist salvia
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta

Vispat brynt salviasmör

  • 200 g smör
  • Salvia

Gör så här

  1. Torka av all vätska på rostbiffen med hushållspapper. Krydda ordentligt med salt och peppar. Lägg ner köttet i en vakuumpåse och tillsätt smör, salvia, rosmarin och en vitlöksklyfta. Förslut påsen och lägg ner i ditt vattenbad.
  2. Sätt din sous vide på önskad innertemperatur i 2,5h. 58° för rare, 60° för medium och 70° för well done.
  3. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme. Börja med att steka rostbiffen med fettkappan nedåt. Stek någon minut per sida så att köttet får en fin yta.
  4. Servera med parmesanpotatis, potatisgratäng eller ditt favorittillbehör!

Vispat brynt salviasmör

  1. Bryn smör tillsammans med ett par kvistar salvia.
  2. För över smöret till en burk med lock och låt svalna i kylen.
  3. Vispa smöret fluffigt och servera till ditt kött.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!