
Larb
45 min
4 port
Ingredienser
- 450 g fläskfärs
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 3 msk jasminris
- 3 msk fisksås
- 1 tsk strösocker
- 1 röd chili, skivad
- 1 lime, skal och saft
- 2 schalottenlökar, skivade
- 3 salladslökar, skivade
- Koriander, hackad
- Mynta, hackad
- Salladsblad
- Jasminris, till servering
Gör så här
- Rosta 3 msk jasminris i en torr panna så att det blir gyllenbrunt.
- Mortla sedan riset grovt. Ställ åt sidan.
- Stek fläskfärsen på medelvärme tillsammans med vitlök utan att den tar färg men blir genomstekt.
- Dra ner värmen eller ta bort stekpannan helt från värmen och tillsätt fisksås, socker, limeskal plus saft.
- Blanda ihop ordentligt och smaka av med kryddor.
- Lägg i schalottenlök, chili, salladslök och det rostade riset.
- Hacka koriander och mynta och lägg ner i pannan. Blanda allting.
- Servera rätten i salladsblad och med nykokt jasminris.