Larb

45 min
4 port

Ingredienser

  • 450 g fläskfärs
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk jasminris
  • 3 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 lime, skal och saft
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 3 salladslökar, skivade
  • Koriander, hackad
  • Mynta, hackad
  • Salladsblad
  • Jasminris, till servering

Gör så här

  1. Rosta 3 msk jasminris i en torr panna så att det blir gyllenbrunt.
  2. Mortla sedan riset grovt. Ställ åt sidan.
  3. Stek fläskfärsen på medelvärme tillsammans med vitlök utan att den tar färg men blir genomstekt.
  4. Dra ner värmen eller ta bort stekpannan helt från värmen och tillsätt fisksås, socker, limeskal plus saft.
  5. Blanda ihop ordentligt och smaka av med kryddor.
  6. Lägg i schalottenlök, chili, salladslök och det rostade riset.
  7. Hacka koriander och mynta och lägg ner i pannan. Blanda allting.
  8. Servera rätten i salladsblad och med nykokt jasminris.

Fler recept med fläskfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!