

30 min
4 pers
Ingredienser
- 8 ägg
- 4 dl röd mjölk
- salt och peppar
- 1 msk smör
Garnering
- 1-2 avocado
- Machesallad
- ca 200 g kallrökt regnbågsfilé (går bra med gravad eller rökt fisk också)
- ca 50 g forellrom (eller annan rom)
- Salladslök
- Ärtskott
Omelett med lax
Det här receptet passar att laga med:
Ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C
- Vispa ägg och mjölk ordentligt och smaka av med salt och peppar.
- Smörj en ugnsfast form med smör, låt det smör som blir över ligga kvar i botten av formen. Häll på äggsmeten och låt stå i mitten av ugnen i 20 min. De 10 första minuterna utan lock, när halva tiden har gått lägger jag på locket (detta för att bevara den silkeslena ytan). Kör du i en vanlig ugnsform kan du bara lägga på ugnsfolie efter halva tiden.
- Toppa med avokado, rökt fisk, rom, machesallad, salladslök och ärtskott.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA