
Omelett med lax
30 min
4 pers
Ingredienser
- 8 ägg
- 4 dl röd mjölk
- salt och peppar
- 1 msk smör
Garnering
- 1-2 avocado
- Machesallad
- ca 200 g kallrökt regnbågsfilé (går bra med gravad eller rökt fisk också)
- ca 50 g forellrom (eller annan rom)
- Salladslök
- Ärtskott
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C
- Vispa ägg och mjölk ordentligt och smaka av med salt och peppar.
- Smörj en ugnsfast form med smör, låt det smör som blir över ligga kvar i botten av formen. Häll på äggsmeten och låt stå i mitten av ugnen i 20 min. De 10 första minuterna utan lock, när halva tiden har gått lägger jag på locket (detta för att bevara den silkeslena ytan). Kör du i en vanlig ugnsform kan du bara lägga på ugnsfolie efter halva tiden.
- Toppa med avokado, rökt fisk, rom, machesallad, salladslök och ärtskott.