Pärlcouscoussallad med jordgubbar och fetaost
30 min
4 port
- 2 dl pärlcouscous
- 1 hönsbuljongtärning
- 100 g jordgubbar
- 65 g spenat
- 75 g fetaost
- 1 liten färsk rödlök
- 1 msk olivolja
- 1 msk kallt vatten
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl färska örter ex. persilja och basilika
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- 0,5 krm peppar
Gör så här
- Koka upp 0,5 l vatten tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt pärlcouscous och låt småkoka i 20 minuter.
- Mixa under tiden olivoljan, vattnet, vitvinsvinägern, de färska örterna, vitlöken, saltet och pepparn till en dressing.
- Snoppa och kvarta jordgubbarna. Skiva den färska rödlöken tunt och smula fetaosten. Lägg dessa åt sidan tills strax innan servering, eller förvara separat om du gjort salladen redan dagen innan.
- Häll av vattnet från couscousen och blanda med dressingen när den fortfarande är varm. Låt svalna och ställ i kylen till servering.
- Vid servering, varva spenat, couscous, jordgubbar, rödlök och fetaost på ett serveringsfat. Det går såklart att blanda allt i en skål men om jordgubbarna är lite för mjuka är risken då att de blir mosiga.
Den här salladen är en perfekt att förbereda för sommarlovets utspisningar. Förbered och förvara i kylen - då med jordgubbarna och fetaosten separat till servering.


